Valion Laitumellelasku-tapahtumat kutsuvat maitotiloille

Valio Oy järjestää toukokuussa 2013 yhteistyössä valiolaisten osuuskuntien kanssa 21 yleisölle avointa Laitumellelasku-tapahtumaa, joissa lehmät pääsevät kesälaitumille. Valio on Suomessa merkittävä työllistäjä ja sen omistavat suomalaiset maidontuottajat osuuskuntiensa kautta.

Toukokuussa kuluttajat kutsutaan valiolaisille maitotiloille katsomaan, kun lehmät pääsevät talven jälkeen kesälaitumille jaloittelemaan. Eri puolilla Suomea järjestettävät 21 tapahtumaa tarjoavat tilaisuuden tutustua suomalaisen maidon alkuperään. Lehmien ja niiden keväisen riemun näkeminen ovat monelle ainutlaatuinen elämys. Laitumelle laskun lisäksi tarjolla on erityisesti lapsille suunniteltua ohjelmaa.

Laiduntaminen lisää hyvinvointia

Valio haluaa tapahtumien kautta kertoa, että laiduntaminen edistää lehmien hyvinvointia. Laiduntaminen muun muassa antaa lehmille mahdollisuuden lajinmukaisten käyttäytymistarpeiden toteuttamiseen, edistää jalkaterveyttä ja parantaa lihaskuntoa. Laiduntaminen on usein myös taloudellisesti kannattavaa, sillä se vähentää työmäärää tilalla, kun karja syö rehua suoraan laitumelta.

Valio järjestää elämykselliset koko perheen tapahtumat yhdessä osuuskuntiensa ItäMaidon, Länsi-Maidon, Maitosuomen, Milkan, Pohjolan Maidon ja Tuottajain Maidon sekä valiolaisten maitotilojen kanssa.

Valio merkki Suomessa takaa kotimaisuuden

Kaikki Suomessa Valio merkillä myytävät maitotuotteet ovat suomalaisesta maidosta, suomalaisella työllä Suomessa valmistettuja. Valion tuotteita ostamalla kuluttaja voi vaikuttaa siihen, että työpaikat säilyvät Suomessa ja tuotteiden alkuperä sekä tuotantotapa tunnetaan.

Valioryhmä työllistää noin 30 000 suomalaista muun muassa alkutuotannossa maatiloilla, tilojen tukitoiminnoissa, tuotantolaitoksissa, keräilyssä ja jakelussa, myynnissä, markkinoinnissa ja monissa muissa tehtävissä.

Valio turvaa maidontuotannon elinkelpoisuuden Suomessa. Suomalaiset maidontuottajat omistavat kokonaan Valio Oy:n osuuskuntiensa kautta. Koko liiketoiminnan tuotto maksetaan osuuskuntien kautta suoraan maidontuottajille. Valio tuottaa vuosittain yli miljardi euroa rahavirtaa Suomen eri alueille ja kunnille. Maidontuottajat ja Valio Oy investoivat Suomeen.

Odotettavissa ennätysmäärä kävijöitä

Ensimmäistä kertaa vuonna 2012 järjestetyt Laitumellelasku-tapahtumat keräsivät yhteensä noin 5 000 kävijää ja tänä vuonna odotetaan vielä enemmän yleisöä. Valion ja valiolaisten osuuskuntien yhteistyökumppaneina toimivat muun muassa ProAgria, MTK ja monet paikalliset yritykset, yhdistykset ja hankkeet.

Tarkat tiedot tapahtumista voi katsoa osoitteesta www.valio.fi/laitumelle.


Energiatarpeesi