Valion maine 5. paras suomalaisista yrityksistä

Maailman johtavan mainetutkimusyrityksen Reputation Instituten kyselyn mukaan Valiolla on suomalaisista suuryrityksistä 5. paras maine tutkituista 65 yrityksestä.  

Viime vuonna tutkimus tehtiin ensimmäisen kerran suomalaisyrityksistä. Silloin Valio sijoittui kolmanneksi. Tänä vuonna Valio oli viides Fazerin, Fiskarsin, Pauligin ja Koneen jälkeen.

Suomalaisille tärkeimpiä tekijöitä yritysmainetta arvioitaessa ovat tuotteet ja palvelut ja muista maista poiketen kakkosena tulee yrityksen hallintokulttuuri: Toimiiko yritys eettisesti. Osatekijöiden painotus vaihtelee eri maissa ja erilaisina taloudellisina aikoina.

Tuotteiden ja palveluiden osalta Valio oli 4. paras, innovatiivisuudeltaan 4. paras ja hallintokulttuuriltaan 2. paras.

- Yrityksen kasvun ja menestyksen taustatekijänä luottamuksella on merkittävä rooli. Voittajayrityksiin luotetaan, niistä pidetään ja niiden tuotteita ollaan valmiita suosittelemaan, toteaa Reputation Instituten kansainvälisen tutkimuksen johtaja Henrik Stroier.

Kyselyyn vastasi noin 2500 suomalaista. Suomalaiset yritykset saivat keskimäärin 65 mainepistettä, kun Valion pistemäärä oli 82,6, mikä on 0,1 pistettä enemmän kuin viime vuonna.
TOP 10 maineeltaan parhaat suomalaisyritykset: Fazer, Fiskars, Paulig, Kone, Valio, Nokian Renkaat, Orion, S-ryhmä, Veikkaus, ja Tikkurila.  


Energiatarpeesi