Valion maine on seitsemänneksi paras

Valio on maineeltaan Suomen seitsemänneksi paras yritys TNS-Gallupin viime vuoden lokakuussa tekemän kyselyn mukaan. Valio sijoittui seitsemänneksi myös vuosi sitten, jolloin Yritysten maine- ja vastuullisuustutkimus toteutettiin ensimmäisen kerran.

Kyselyn mukaan maineeltaan parhaat yritykset Suomessa ovat jaetulla ykköstilalla Fazer-konserni ja Fiskars. Paulig ja Kone jakavat toisen sijan ja  kolmentena tulee Stockmann.

TNS Gallup toteutti kyselyn internetpaneelina vuoden 2011 lokakuussa. Kyselyyn vastasi 5677 henkilöä ja mainetta arvioitiin yhteensä 52 yrityksen osalta siten, että yksi henkilö arvioi maksimissaan viisi yritystä.

Maineindeksi koostuu kysymyksistä, jotka luotaavat yleisarviota yrityksestä, henkilökohtaista näkemystä, yrityksen luotettavuutta, tuotelaatua ja taloudellista menestystä. Elintarviketoimiala on maineeltaan parhain viidestä tutkitusta toimialasta.

Vastuullisuusindeksi on yrityksillä yleensä aina alhaisemmalla tasolla kuin maineindeksi. Vastuullisuuskysymyksissä ihmiset arvioivat muun muassa yrityksen yleistä vastuullisuutta, rehellisyyttä, läpinäkyvyyttä ja avoimuutta.

Yritykset, joiden vastuullisuus nähdään parempana kuin monilla muilla alan toimijoilla, ovat kärjessä myös maineen tasoa vertailtaessa.

Top 10 yritystä maineen osalta:

1. Fazer-konserni ja Fiskars
2. Paulig ja Kone
3. Stockmann
4. Veikkaus
5. Alko
6. Konecranes
7. Valio
8. Orion
9. OP-Pohjola
10. Sinebrychoff ja S-ryhmä


Pia Kontunen

Valio Oy, viestintäjohtaja


Energiatarpeesi