Valion Oulun meijeriin reilun 13 miljoonan investointi

Valio Oy:n Oulun meijeriin rakennetaan lisää tuotanto- ja varastotiloja noin 3 000 neliömetriä. Tuotantokapasiteetti kasvaa noin 14 prosenttia. Oulussa valmistetaan investoinnin jälkeen nykyistä enemmän mm. jogurtteja ja ruoanvalmistustuotteita.

Oulun meijeriin tulee lisää kylmävarasto-, materiaalivarasto- ja tuotantotilaa, johon sijoitetaan mm. uudet tuotesäiliöt valmistuskapasiteetin lisäämiseksi. Nykyiseen pakkaamoon asennetaan uusi pikaripakkauslinja. Investoinnin arvo nousee yli 13 miljoonan euron.

Valion jogurttien menestystä on siivittänyt erityisesti viime vuonna markkinoille tullut Valio Olo™ Ruoansulatusjogurtti, joka on ollut menestystarina sekä Suomessa että Ruotsissa. Venäjällä suosittua on perinteinen Valiojogurtti®.

- Yhteensä Valion jogurttien myynti Suomessa ja lähimarkkinoilla on kasvanut yli 10 % viimeisen vuoden aikana, laskee tulosyksikön johtaja Sami Nupponen.

- On hienoa, että suomalaiset pitävät kotimaassa suomalaisesta maidosta valmistetuista Valio-tuotteista, se mahdollistaa tämänkin investoinnin, Nupponen jatkaa.

Venäjän vientijogurtteja Oulusta

- Investointi mahdollistaa vientijogurttien teon aloittamisen sekä pikaripakkauksissa että kilon harjapakkauksissa. Myös kotimaan jogurtin ja ruoanvalmistustuotteiden volyymin ja tuotteiston kasvu mahdollistuu, kertoo Valion Oulun meijerin tehtaanjohtaja Martti Kimpimäki.

Uuden pakkauslinjan valmistuttua Oulu alkaa jalostaa muun muassa Venäjän-vientiin meneviä jogurtteja. Tällä hetkellä Oulun meijeri valmistaa Venäjän vientituotteista vain smetanaa.

Varasto laajenee

Oulun meijerin kylmävarastoa laajennetaan yli 1000 neliömetriä ja tuotantotilaa sekä materiaalivarastoa 1 800 neliömetriä vastaamaan kasvavan tuotemäärän käsittelytarpeisiin.

- Rakentaminen alkaa maaliskuussa. Kylmävarasto on valmis jouluksi tänä vuonna. Investointi pitää sisällään pakkauskoneen ja säiliöitä jotka mahdollistavat tuotannon merkittävän lisäyksen. Kokonaisuutena projekti valmistuu huhti -toukokuussa 2013, toteaa tehtaanjohtaja Martti Kimpimäki.


Energiatarpeesi