Valion Oulun meijerin laajennus harjaan

Tämän vuoden keväällä alkanut Valio Oulun meijerin tuotannon ja varaston laajennusinvestointi on noussut aikataulussa harjakorkeuteensa. Harjannostajaisia vietetään meijerin tontilla 5.10.2012. Laajennus valmistuu kokonaisuudessaan vuoden 2013 huhtikuun loppuun mennessä, kylmävaraston laajennus valmistuu jouluksi tänä vuonna.

 Oulun meijeriin tulee lisää kylmävarasto-, materiaalivarasto- ja tuotantotilaa noin 3000 neliömetriä, ja tuotantokapasiteetti kasvaa merkittävästi sekä harja- että pikaripakkauksissa. Investoinnin arvo nousee yli 13 miljoonan euron.

Nykyiseen pakkaamoon asennetaan uusi pikaripakkauslinja, jolla voidaan pakata muun muassa jogurtteja. Oulun meijerin valmistama tuotevalikoima monipuolistuu.

- Nykyisin valmistamme noin 120 tuotetta, muun muassa kaikki Suomen Valio viilit. Uusien tuotteiden koeajot ovat parhaillaan käynnissä. Investointi mahdollistaa jogurttien valmistamisen sekä pikari- että yhden kilon harjapakkauksissa myös vientiin. Kotimaan viilin, jogurtin ja ruoanvalmistustuotteiden volyymin ja tuotteiston kasvu myös mahdollistuu, toteaa Valion Oulun meijerin tehtaanjohtaja Martti Kimpimäki.

Venäjä on Suomen jälkeen merkittävin markkina

Valion jogurttien menestystä on siivittänyt erityisesti viime vuonna markkinoille tullut Valio Olo™ Ruoansulatusjogurtti, joka on ollut menestystarina sekä Suomessa että Ruotsissa. Venäjällä suosittua on perinteinen Valiojogurtti®.

Venäjän markkina on Valion suurin vientimarkkina. Venäjän tytäryhtiön liikevaihto nousi vuonna 2011 yli 300 miljoonan euron ja kasvu on jatkunut tänä vuonna vahvana. Venäjän osuus Valion viennistä on noin 45 %.

Valio on Suomen suurin elintarvikeviejä Venäjälle. Valion osuus Suomen elintarvikeviennistä Venäjälle on noin 60 % ja maitotuotteiden viennistä peräti 96 %. Lähes kaikki Venäjälle vietävät tuotteet valmistetaan Suomessa, joten vienti parantaa osaltaan myös Suomen vaihtotasetta.

Lisätietoja: Valion Oulun meijerin tehtaanjohtaja Martti Kimpimäki, puh. 050 384 1358.


Energiatarpeesi