Valion seminaari ravitsemustrendeistä Suomessa

”Yhteiskunnassa on nyt selkeästi tilaus ymmärrettävälle, asiantuntijuuteen pohjautuvaan ja läpinäkyvään ravitsemustietoon. Terveellisyys on selkeä tarve ja Valio haluaa osaltaan olla mukana edistämässä suomalaistenhyvinvointia, ”  totesi johtaja Rauno Hiltunen ajankohtaisia ravitsemustrendejä valaisevassa seminaarissa keskiviikkona 19.10.2011 Musiikkitalossa Helsingissä.

Valion järjestämään seminaariin osallistui 250  terveydenhuollon ja ravitsemuksen ammattilaista sekä lehdistön ja asiakkaiden edustajia.
 

Valio on ravitsemuksen edelläkävijä

Valio tutkii aktiivisesti esim. maitoproteiinin hyödyllisiä ominaisuuksia. Uusimpina tuotteina  tällä saralla ovat Valio Plus™ maito ja Valio Plus™ piimä. Suomalaisesta maidosta Valion Riihimäen meijerillä valmistettu runsaskuituinen Valio OLO™ Ruoansulatusjogurtti on ollut menestystarina. Siinä on kuunneltu ”kuluttajan vatsaa ja makuaisteja” ja se on tuonut menestystä niin Valiolle kuin asiakkaille.

Kuluttajan kuuleminen on tuotekehitystämme ohjaava tekijä

Valion kuluttajatutkimuksen tehtävänä on luoda kuluttajista kokonaisvaltainen näkemys, jotta Valio voisi tarjota yhä paremmin kuluttajia palvelevia tuotteita ja ratkaisuja.  Valion tutkimuspäällikkö Mirva Tollet kertoi luonnollisuuden olevan tällä hetkellä ruoan megatrendi. Luonnollisuus merkitsee kuluttajille monia erilaisia ja eritasoisia asioita kuten lisäaineetonta, luonnonmukaista, tuoreutta, kotimaisuutta tai itse valmistettua kotiruokaa. Kuluttajat haluavat ymmärtää mitä he syövät sekä tietää mistä ja miten ruoka tulee heidän pöytäänsä. Kuluttajat haluavat luonnollisia ja terveellisiä tuotteita mahdollisimman helppokäyttöisessä muodossa.

Valion logo on merkki suomalaisuudesta

Valion liikemerkki pakkauksessa Suomen markkinoilla kertoo kuluttajille yksiselitteisesti, että maitotuote on valmistettu Suomessa suomalaisesta maidosta. Dagmarin Suomalainen ARKI 2011 tutkimuksen mukaan kotimaisuus on erittäin tai melko tärkeää 78 %:lle suomalaisista, tuotteen luonnonmukaisuus 60 %:lle ja se, että elintarvikkeessa on hyvät ravintoarvot 79 %:lle.

Elintarvikkeiden turvallisuus ja laatu on Suomessa maailman huippuluokkaa

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran pääjohtaja,  eläinlääketieteen tohtori Jaana Husu-Kallion mukaan   elintarvikkeiden turvallisuuden lisääminen on lisäaineiden käytön perusteluista helpoimmin ymmärrettävää ja hyväksyttävää. Husu-Kallion näkemyksen mukaan EU:ssa tehtävä lisäaineiden turvallisuusarviointi on maailman parasta. Hänen mielestään lisäaineiden yhteisvaikutuksia tulee jatkossa tutkia entistä enemmän.

Hiilihydraattien laatu on määrä tärkeämpi

Helsingin yliopiston ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholmin mukaan vähähiilihydraattisia ruokavalioita  on tutkittu vain lyhytaikaisesti laihduttajilla, joten  emme tiedä niiden pitkäaikaisvaikutuksista terveydelle.  Tutkimusnäytön Perusteella vähähiilihydraattista ruokavaliota ei voi suosittella  koko kansalle. Hiilihydraattien laadulla on paljon tärkeämpi merkitys terveydelle kuin niiden määrällä tai osuudella energiansaannista. Nykyiset ravitsemussuositukset  kuidun vähimmäissaannista ja sokerin enimmäissaannista ovat jo kannanottoja valkoisen viljan ja sokeripitoisten ruokien käytön rajoittamiseksi.

Lisätietoja: 
Mirva Tollet, kuluttajanäkemys   puh. 050-3981091
Pirjo Kaartinen, ravitsemus  puh. 050-3841381


 


Energiatarpeesi