Valion Suonenjoen tehdas investoi uusiin kylmä- ja pakkasvarastoihin

Valion Suonenjoen tehtaalla on aloitettu uusien kylmä- ja pakkasvarastojen sekä kylmälaitoksen rakennustyöt. Investoinnin arvo on 8,7 miljoonaa euroa.

– Tehtaallamme on tärkeä rooli Valion tuotteiden maustajana ja makuelämysten tuottajana. Investoinnin tarkoituksena on mahdollistaa hyvien makujen valmistaminen jatkossakin, tehtaanjohtaja Markku Ihasalo perustelee.

Uudet tilat ovat kooltaan 4 400 neliömetriä, ja ne tulevat samalle tontille, jossa tehtaan nykyisetkin tilat sijaitsevat. Tällä hetkellä Suonenjoen tehtaan tilat ovat pinta-alaltaan 10 000 neliömetriä. Uusien tilojen rakennustyöt ovat alkaneet huhtikuussa 2013, ja niiden on tarkoitus valmistua keväällä 2014. Uusien varastotilojen valmistuttua myös nykyiset varastot kunnostetaan.

Valion Suonenjoen tehdas työllistää noin 100 henkilöä Suonenjoella ja sen ympäristössä. Tehdas on suurin hillotehdas Suomessa. Se valmistaa vuodessa noin 16 miljoonaa kiloa hilloja ja muita makeita ja suolaisia makukomponentteja meijereiden, leipomoiden ja muun elintarviketeollisuuden tarpeisiin. Tehdas perustettiin vuonna 1974, ja Valion omistukseen se siirtyi vuonna 1984.


Energiatarpeesi