Valion trainee -ohjelma alkaa

Valion kolmas trainee-ohjelman haku alkaa maanantaina 19.9.2011 ja kestää kolme viikkoa. Haku ja ohjelma on tarkoitettu korkeakouluissa lähikuukausina opintonsa päättäville henkilöille.

Hakuprosessi suoritetaan syksyn 2011 aikana ja koulutusohjelma alkaa tammikuun alussa 2012. Ohjelma on monipuolinen teorian ja käytännön yhdistelmä. Se tarjoaa useita erilaisia sijoittumismahdollisuuksia markkinoinnin, myynnin, oston, logistiikan ja tietohallinnon asiantuntijatason tehtäviin, haasteita sekä kotimaassa että kansainvälisesti.

Nuoria kykyjä asiantuntija- ja esimiestason tehtäviin

”Trainee-ohjelman tarkoitus on taata Valiolla hallittu henkilöstöhankinta, kasvattaa nuoria kykyjä asiantuntija- ja esimiestason tehtäviin, sekä jäntevöittää toimintojen sisäistä henkilöstön valmentamista ja urasuunnittelua”, kertoo ohjelman käynnistänyt johtaja Annikka Hurme. Tämän myötä vahvistamme edelleen Valion positiivista yrityskuvaa mielenkiintoisena työnantajana nuorten vastavalmistuneiden korkeakouluopiskelijoiden mielessä.

Tällä kertaa valitaan useampi trainee, jotka sijoittuvat markkinoinnin, lähialuemyynnin tai kansainvälisen myynnin, ostojen, logistiikan ja tietohallinnon asiantuntija- tai esimiestehtäviin. Kansainvälisen tehtäväkierron haku yhdistetään trainee-hakuun ja ko. ohjelmaan valitaan myös muutama henkilöä. Valitut henkilöt nimetään suoraan tulevaan tehtävään.

Noin 1,5-vuotisen Trainee-ohjelman aikana trainee saa monipuolisen kuvan Valion eri toiminnoista. Traineet työskentelevät päätoimisesti tietyssä tehtävässä, työ joustaa ohjelman mukaan. Trainee-koulutusohjelma koostuu käytännönläheisistä harjoittelujaksoista ja niitä tukevista koulutusjaksoista sekä mahdollisesti työskentelystä Valion ulkomaisissa yhtiöissä.

Kokemuksia edellisestä koulutusohjelmasta

Valion ensimmäinen laaja kaupalliseen alaan kohdistunut trainee-ohjelma päättyi tammikuussa 2007. Ohjel-massa olleet viisi traineetä sijoittuivat eri tehtäviin Valiossa. ”Ohjelma onnistui odotetusti ja saimme siitä paljon hyvää kokemusta jatkoa ajatellen”, toteaa henkilöstöjohtaja Lasse Lintilä.


Energiatarpeesi