Valio - Suomesta

Valio Oy on Suomen suurin maidonjalostaja ja markkinajohtaja kaikissa tärkeimmissä tuoteryhmissä. Valio Oy:n omistaa 18 osuuskuntaa. Valioryhmään niistä kuuluu 9 osuuskuntaa, joissa on noin 9000 maidontuottajaa.

Siirry tästä Valio yritysosioon

Välitämme ympäristöstä

Kaikilla Valion tuotantolaitoksilla on ISO 9001 -sertifikaatti ja ISO 14001 -ympäristösertifikaatti, ja ne siis noudattavat kansainvälisiä standardeja ja ovat sitoutuneet ympäristön ja kestävän kehityksen jatkuvaan parantamiseen.

Valio on sitoutunut kierrätykseen ja nykyään 82 prosenttia Valion kuluttajapakkauksista Suomessa kuljetetaan jälleenmyyjille kierrätettävillä kuormalavoilla ja kierrätettävissä laatikoissa. Valion kuluttajapakkaukset ovat 82-prosenttisesti kartonkia, jolloin kierrätys on nopeaa ja tehokasta ja ympäristövaikutus minimaalinen.

Valio kantaa ympäristövastuunsa hankkimalla ympäristötaakkaa alentavaa tekniikkaa, käyttämällä raaka-aineita ja energiaa tehokkaasti ja suosimalla uudelleen käytettäviä, kierrätettäviä tai energiantuotantoon soveltuvia pakkauksia.

Elinkaariajattelu viitoittaa Valion vastuuta ympäristöasioihin. Täten eläinten hyvinvointi ja ympäristöstä huolehtiminen ovat laatujärjestelmämme tärkeimpiä tavoitteita.

Video

Valion ympäristöpäällikkö Janne Sahlstein kertoo Valion pakkauspolitiikasta ja pakkausten kierrätettävyydestä. Tiesitkö, että yli 80 % Valion pakkauksista on jo nyt kierrätettäviä?

Joka kodin kierrätyskartonkiopas (pdf, 544KB)

Muualla verkossa:

Keräyskartongin keräyspisteet »
Suomen NP-kierrätys Oy »

Valion pakkausten kierrätysohjeet (pdf) ((883 Kt)


Energiatarpeesi