Valtioneuvoston Sammon Tekijät -tunnustuspalkinto valiolaiselle maitotilalle

11.01.2011

Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin palkitsi kymmenen, alle 29-vuotiasta nuorta innovatiivista toimijaa valtioneuvoston Sammon Tekijät -tunnustuspalkinnolla 14. joulukuuta 2010. Topi ja Otto Kokkilan isännöimä maitotila Petäjävedellä on yksi kymmenestä palkitusta.

Topi ja Otto Kokkilan palkintoperusteissa mainitaan pyöreän muotoisen, automatisoidun navetan olevan todellinen innovaatio maatalouden alalla, myös ympäristönäkökulmasta. Veljekset ovat jatkaneet perinteistä perheensä ammattia uudistamalla tuotantoa ja näin varmistamalla tilan jatkumisen.

Kokkilan nuoret veljekset ovat valiolaisia maidontuottajia ja tilan maito jalostetaan Valion Jyväskylän tehtaalla.

Palkinnon saamisen lähtökohtia ovat mm. uudenlainen ajattelu, luovuus, innovatiivisuus ja hyödyllisyys. Valtioneuvoston päätöksen taustalla oli ajatus, että nuorisotyöttömyyden aikana, on tärkeää nostaa esille myös sellaisia nuoria, jotka ovat olleet aktiivisia ja itse miettineet uuden tavan työllistyä.

Palkintoraadille tuli kaikkiaan 118 esitystä palkinnonsaajiksi. Tämä vuosi oli ainoa kerta, kun Sammon Tekijät -palkinnot jaetaan.

Muut palkitut nuoret ovat Mohamed El-Fatatry Helsingistä, Sini Korpinen Tampereelta, Emilia Kiialainen Tampereelta, Ville Hytönen Hämeenlinnasta, Julius Oförsagd Rovaniemeltä, Mirkka Lehto Helsingistä, Kristo Ovaska Helsingistä, Milla Sainio Helsingistä ja Ville Mönkkönen Jyväskylästä.


Energiatarpeesi