5.4.2012

Katkeamaton kylmäketju

Maitotuotteiden säilyvyyden ehdoton edellytys on aukoton kylmäketju. Valio panostaa Suomen suurimpana kylmäjakelijana myös ympäristöystävällisyyteen.

Valio on Suomen suurin kylmäjakelija

Valio jakelee vuosittain noin 40 % Suomen lämpötilasäädellyistä elintarvikkeista. Vuonna 2011 jakelumäärä oli noin 774 miljoonaa kiloa. Jakelureitit suunnitellaan tarkoin, sillä aukoton kylmäketju edistää tuotteiden säilyvyyttä ja takaa maukkaat ja turvalliset elintarvikkeet kuluttajalle.

Vuonna 2011 Valion jakeluautot ajoivat 22,6 miljoonaa kilometriä (23,4 miljoonaa kilometriä vuonna 2010) ja kuljettivat 719 miljoonaa kiloa Valion tuotteita. Samalla jakeluautot kuljettivat noin 55 miljoonaa kiloa muiden elintarvikevalmistajien tuotteita; Valion jakelussa on myös liha-, leipomo- ja jäätelöteollisuuden tuotteita.

Jakelussa panostetaan ympäristöystävällisyyteen

Valion jakelun ympäristökuormaa vähentävät yhteisjakelu muiden yritysten kanssa, kaksikerrosvaunuissa kuljetettavien kuormien korkea täyttöaste sekä reittioptimointi.

Valio on mukana koko maailman tasolla ainutlaatuisessa kokeilussa, jossa jakeluautossa on bioetanolilla käyvä moottori ja teollisuuden jätehiilidioksilla toimiva jäähdytin.

Bioetanolilla toimivaa jakeluautoa on koekäytetty vajaan vuoden ja tulokset näyttävät lupaavilta: fossiiliset hiilidioksidipäästöt ovat vähentyneet jopa 90 % ja partikkelit ilmaan lähes 70 %.

Huomio!

Poista resepti Peruuta

Huomio!

Poista viikon reseptit Peruuta
Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos