8.4.2012

Omavalvonta

Valio edistää elintarviketurvallisuutta tarkkailemalla jatkuvasti raaka-aineiden ja pakkausmateriaalien laatua sekä itse valmistusprosessia. Myös asiakaspalaute on tärkeä osa Valion laadunvalvontaa.

Valiolla tarkka omavalvonta

Valion tuotantolaitoksilla ja varastoilla on omavalvontasuunnitelmat, jotka on laadittu elintarviketurvallisuutta edistävien HACCP-periaatteiden mukaisesti.

Omavalvontasuunnitelma kattaa koko tuotantoprosessin raaka-aineiden ja pakkausmateriaalien vastaanotosta tilojen ja prosessilaitteiden valvontaan, valmiisiin tuotteisiin ja niiden varastointiin ja kuljetukseen.

Palaute on osa valvontaa

Tuotteiden laatua seurataan koko niiden markkinoillaolon ajan kuluttaja- ja asiakaspalautteiden avulla.

Kaikki yhteydenotot kirjataan. Palautteiden perusteella ryhdytään tarvittaessa nopeasti toimenpiteisiin, ja mahdollisista virheistä viestitään avoimesti.

Sertifioidut järjestelmät

Valion omavalvonta on ulkopuolisten auditoijien varmentama.

Tuotantoa ohjataan ISO 9001 -sertifioidulla laatujärjestelmällä. Elintarviketurvallisuusjärjestelmää ylläpidetään ja kehitetään ISO 22000 -standardin mukaisesti, ja ISO 22002-1 -standardin mukaiset tukijärjestelmät on otettu käyttöön kaikilla toimipaikoilla vuoden 2011 aikana.

Viidellä kotimaisella tuotantolaitoksella on ISO 22000 -standardin mukaisesti sertifioitu elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmä, ja Valion juustopakkaamolla Belgiassa on British Retail Consortiumin BRC-sertifikaatti.

Lapinlahden ja Seinäjoen aluelaboratorio on FINAS–akkreditointipalvelun akkreditoima testauslaboratorio T169, akkreditointivaatimus SFS-EN ISO/IEC 17025. Helsingin T&K:n kemian ja mikrobiologian laboratorio on FINAS- akkreditointipalvelun akkreditoima testauslaboratorio T022, akkreditointivaatimus SFS-EN ISO/IEC 17025.Lapinlahden juusto- ja jauhetehtailla, Toholammin ja Joensuun juustolassa, Seinäjoen jauhetehtaalla ja Tikkurilan hapatetehtaalla on ISO 22000 -sertifikaatti.

Aiheeseen liittyvät graafit

Valio-konsernin T&K- ja laadunvalvontakustannukset

Liitetiedosto

Huomio!

Poista resepti Peruuta

Huomio!

Poista viikon reseptit Peruuta
Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos