Nauti vastuullisista Valio-tuotteista

1000

Kaikki alkaa laatumaidosta

Valion tuotteisiin käytettiin yhteensä 1 870 miljoonaa litraa raakamaitoa vuonna 2011. Lypsylehmät ovat Valiolle tärkeitä ja arvokkaita tuotantoeläimiä, joista kannattaa pitää hyvää huolta.

Suomalaiset lehmät asuvat nykyaikaisilla, keskimäärin kolmenkymmenen lehmän perhetiloilla, joilla navetan asukkien voinnin tarkkaileminen on helppoa. Hyvinvoiva lehmä sairastaa vähän, ja valiolaiset lehmät ovatkin EU:n terveimpiä.

Valion asiantuntijat edistävät eläinten hyvinvointia yhdessä maidontuottajien kanssa. Tuottajia neuvotaan muun muassa navettojen rakentamisessa, hyvän säilörehun tekemisessä ja lehmien terveydenhoidossa.

1000

Valio on vastuullinen työnantaja

Valio huolehtii työntekijöidensä hyvinvoinnista ja ammatillisesta kehittymisestä. Valio tukee työntekijöidensä kehittymistä ja kouluttautumista, sekä tarjoaa mahdollisuuksia kansainvälisen työkokemuksen hankkimiseen. Valiossa kannustetaan myös ideoimaan ja tekemään yhteistyötä muidenkin kuin lähimpien kollegojen kanssa. Valiolaista johtamista kehitetään yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa.

Valiossa pyritään tasa-arvoiseen työyhteisöön. Eri ammattiryhmien edustajat kokoontuvat säännöllisesti, ja palkkatasa-arvo on suomalaista keskivertoa parempi: valiolaisen naisen euro on 96 senttiä.

%

Puhdas ympäristö on kunnia-asia

Suomalainen luonto on kuin luotu maidon tuotantoon. Lehmä muuttaa maaperässämme hyvin viihtyvän ruohon ihmiselle arvokkaaksi ravinnoksi, ja puhdasta vettä riittää juotavaksi myös eläimille. Maidon lisäksi lehmistä saadaan kotimaista naudanlihaa.

Tuotannon ympäristöystävällisyyden eteen tehdään aktiivisesti työtä. Valion tehtaiden ympäristöohjelmat ovat lain vaatimaa minimitasoa tiukemmat, pakkauksista yli 80 % valmistetaan kierrätettävästä materiaalista, ja esimerkiksi tuotantokoneistoa uusittaessa suositaan energiatehokkaita vaihtoehtoja.

Nauti suomalaista lähiruokaa

Suomessa on 15 Valion tuotantolaitosta. Kaikki Suomessa myytävät Valion tuotteet on valmistettu Suomessa, ja niihin käytetty maito saadaan lähitiloilta. Näin tuotteen matka voidaan jäljittää maitotilalle asti.

Tuotteiden valmistuksessa käytettävän raakamaidon keskimääräinen keräilyetäisyys on vain 74 kilometriä. Lyhyet kuljetusmatkat pienentävät ympäristökuormitusta, ja tutuilta tiloilta kerätyn maidon laatua tarkkaillaan jatkuvasti.

Sulje
Oulu
1 2 3

Valio Oy Oulun meijeri on yksi Valion neljästä tuoretuotemeijeristä. Oulun meijeri vastaanottaa noin 600 maidontuottajan maidot keskimäärin 122 kilometrin päästä.

Meijerissä jalostetaan vuosittain 140 miljoonaa litraa erilaisia maitotuotteita, muun muassa maitoja, piimiä, jogurtteja, viilejä, ranskankermoja ja smetanoita. Meijerissä työskentelee 314 työntekijää.

Sulje
Jyväskylä
1 2 3 4

Jyväskylän Seppälänkankaalla sijaitsevassa Valio Oy Jyväskylän meijerissä valmistetaan maitoja, kermoja ja piimiä sekä erikoismaitoja, kuten Valio Plus™ maitoa ja Valio Plus™ piimää. Maito kerätään Jyväskylän meijeriin keskimäärin 94 kilometrin etäisyydeltä.

Meijerissä työskentelee 287 valiolaista, ja sen jakelukeskus vastaa Valion tuotteiden tuotteiden jakelusta koko Keski-Suomen alueelle.

Sulje
Lapinlahti
1 2 3

Valio Oy Lapinlahden tehdas valmistaa Valio Edam ja Valio Emmental juustoja sekä maito- ja herajauheita. Maitoa Lapinlahdelle tulee 1 366 savolaiselta maitotilalta keskimäärin 60 kilometrin etäisyydeltä. Lapinlahdella työskentelee 287 valiolaista.

Sulje
Helsinki
1 2 3

Valio Oy Helsingin mehutehdas on toiminut Helsingin kaupungin alueella, Pitäjänmäellä, jo 50 vuotta. Tehtaassa valmistetaan kaikki Valion mehut, muun muassa Valio Gefilus® mehut, Valio Grandi® mehut, marjakeitot ja glögit. Mehuja valmistuu yhteensä 50 miljoonaa litraa vuodessa, ja henkilöstömäärä on 65.

Sulje
Riihimäki
1 2 3 4

Valio Oy Riihimäen meijeri valmistaa tuoretuotteita kuluttajamarkkinoille sekä valmisteita muulle elintarviketeollisuudelle. Riihimäellä jalostetaan vuosittain yli 135 miljoonaa litraa maitoa maidoksi, jogurtiksi, rahkavaahdoiksi, kermaksi ja piimäksi. Riihimäen meijeriin kerätään maitoa 1 400 maitotilalta, ja meijerissä työskentelee 406 valiolaista.

Riihimäen meijerin yhteydessä toimivat Valion Etelä-Suomen alueen jakeluvarasto sekä Ruotsin viennin toimitusvarasto.

Sulje
Seinäjoki
1 2 3

Valio Oy Seinäjoen tehdas on moderni ravintorasvoja valmistava tehdas, jossa valmistetaan Valio Voi, Valio Oivariini® ja Valio KevytLevi®. Seinäjoella valmistetaan myös maitojauheita sekä tuoretuotteista rahkat ja raejuustot sekä Valio Gefilus® tehojuomat ja Valio HeVi™ shotit.

Maito kerätään Etelä-Pohjanmaalta noin 1 100 maitotilalta, ja keräilyn keskietäisyys Seinäjoesta on vajaat 54 kilometriä. Seinäjoella työskentelee lähes 360 valiolaista.

Sulje
Suonenjoki
1 2

Valio Oy Suonenjoen hillotehdas valmistaa 17 miljoonaa kiloa hilloja sekä erilaisia valmisteita meijereille, leipomoille ja muulle elintarviketeollisuudelle. Työntekijöitä on 101.

Sulje
Tampere
1 2 3

Valio Oy Tampereen meijerissä valmistetaan pääasiassa maitoa, piimää ja kermaa. Meijeri tuottaa myös merkittävän määrän puolivalmisteita Valion muiden toimipaikkojen sekä ulkopuolisten hankkijoiden tarpeisiin. Tampereen meijerissä työskentelee 165 henkilöä.

Tampereen meijeri vastaanottaa maitoa 490 valiolaiselta maitotilalta. Maito kerätään keskimäärin 53 kilometrin etäisyydeltä.

Sulje
Toholampi
1 2

Valio Oy Toholammin tehdas valmistaa Valio Emmental juustoa sekä erikoisjuustoja. Tuotevalikoimaan kuuluvat muun muassa Valio Mustaleima™ ja Alppi Kreivi® juustot.

Juustoja valmistetaan vuosittain yli 5 miljoonaa kiloa 39 työntekijän voimin.

Sulje
Turenki

Valio Oy Turengin tehtaalla valmistetaan vuosittain kaikkiaan 46 miljoonaa litraa iskukuumennettuja maitoja, kermoja ja ruoanvalmistustuotteita. Turengin toimipisteessä työskentelee 104 valiolaista.

Sulje
Vantaa

Valio Oy Vantaan tehtaalla valmistetaan muun muassa Valio Koskenlaskija® sulatejuustoa. Lisäksi Vantaalla pakataan Valion muiden tehtaiden valmistamaa juustoa tasapainopakkauksiin viipaleina, raasteina ja paloina yhteensä noin 35 miljoonaa kiloa vuodessa. Henkilöstön määrä on 206.

Sulje
Äänekoski
1 2

Valio Oy Äänekosken tehdas valmistaa Suomen suosituinta Valio AURA™ sinihomejuustoa ja Valio Viola® salaattijuustoa sekä heratuotteita Valion muille tehtaille. Maito kerätään keskimäärin 26 kilometrin etäisyydeltä 93 tilalta Valion Äänekosken juustotehtaalle. Henkilömäärä on 69.

Sulje
Joensuu
1 2 3

Valio Oy Joensuun tehdas valmistaa ja pakkaa vuosittain noin 25 miljoonaa kiloa juustoa. Joensuussa jalostetaan noin 900 maitotilan maidot, ja maidonkeräilyn keskietäisyys on 79 kilometriä.

Tärkeimmät tuotteet ovat Valio Polar®, Valio Salaneuvos® ja Valio Hyvä suomalainen Arki™ juusto. Erilaisissa tuotannon ja kunnossapidon tehtävissä työskentelee 172 henkilöä.

Sulje
Kaitsor
1 3

Valio Oy Kaitsorin tehdas sijaitsee Pohjanmaalla, noin 40 kilometriä Vaasasta pohjoiseen. Maitoa kerätään 302 pohjalaiselta maidontuottajalta keskimäärin 50 kilometrin päästä.

Juustolassa valmistetaan Valio Edam ja Valio Lappi® juustoja sekä Valio Mustapekka® ja Valio Pikkusisko® erikoisjuustoja. Työntekijöitä on 56.

Sulje
Haapavesi
1 2

Valio Oy Haapaveden tehdas valmistaa suomalaisten suosikiksi noussutta Valio Oltermanni® juustoa sekä maito- ja herajauheita. Maitoa kerätään 1 100 tuottajalta keskimäärin 40 kilometrin päästä. Työntekijöitä on 181, ja Haapaveden toimipiste on yksi kunnan suurimmista työllistäjistä.

Sulje

 

Valion toimintaa ohjaa arvo ja periaate Teemme parasta, joka on ohjenuorana kaikessa työssämme. Näillä sivuilla kerrotaan Valion toiminnan onnistumisesta taloudellisen, sosiaalisen ja ympäristövastuun näkökulmista sekä erityisesti Valiolle olennaisten toiminta-alueiden maidontuotannon laadun ja tuotelaadun näkökulmista.

 

Hyöty palautuu suomalaiseen yhteiskuntaan

Valion toiminta tuottaa suomalaiseen yhteiskuntaan hyvinvointia shared value -periaatteella. Valioryhmän tuottajat ja Valio tarjoavat elannon kymmenille tuhansille suomalaisille eri puolilla maata. Valio turvaa suomalaisen maidontuotannon elinkelpoisuuden, ja maksaa kaiken toimintansa tuoton omistajilleen, Valioryhmän maidontuottajille. Suomeen Valion toiminta tulouttaa noin miljardi euroa vuosittain.

 

Laatutuotteita vuoden jokaisena päivänä

Maitotuotteet ovat kiinteä osa suomalaisten päivittäistä ruokavaliota, ja Valion tehtävä on varmistaa kotimaisten maitotuotteiden tarjonta ja saatavuus Suomessa. Valion tuotteet ovat vastuullisia, laadukkaita ja jäljitettäviä – suomalaista lähiruokaa parhaimmillaan.

Lue lisää Valion vastuullisen toiminnan periaatteista ja tutustu yritysvastuuraporttiimme.

Huomio!

Poista resepti Peruuta

Huomio!

Poista viikon reseptit Peruuta
Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos