Yritystieto

Kansainvälinen Valio

Kansainvälistä edelläkävijyyttä

Valio luo maailmalla arvostettuja tuotteita

Valiolla on kuusi tytäryhtiötä: Valio Sverige Ab Ruotsissa ja pieni myyntiyhtiöValio Denmark Tanskassa, Valio 000 Venäjällä, Valio Baltic Virossa, Finlandia Cheese USA:ssa ja Valio Shanghai Ltd Kiinassa. Näiden tuotteista ja toiminnasta löydät lisätietoa esimerkiksi valio.com:ista.

Tutustu valio.com-sivustoon  ›

Maailman ensimmäinen maukas laktoositon maito

Valio Eila® laktoosittomat maitotuotteet eivät ole saavuttaneet hurjaa menestystä ainoastaan kotimaassaan, vaan niitä valmistetaan tänä päivänä yli kymmenessä maassa Valio Eila® lisenssillä.

Jo yksin Euroopassa laktoosittomille tuotteille ennustetaan jopa 75 % kasvua vuosien 2012-2016 aikana (lähde: Lactose-free dairy; New Nutrition Business 2012).

USA:ssa laktoosittomien tuotteiden kasvu on tasaista, mutta esimerkiksi Aasiassa ja Etelä-Amerikassa on vasta herätty laktoosittomien tuotteiden käyttöön ja valmistukseen, mikä luo merkittävän markkinapotentiaalin Valiolle.

Lue lisää Valion laktoosittomien tuotteiden tarinasta ›

Maailman tutkituin maitohappobakteeri

Myös LGG® tuotteiden menestys on osa Valion ensiluokkaista tuotekehitystä ja kansainvälistä osaamista. Vuonna 1987 Valio solmi lisenssisopimuksen Lactobacillus rhamnosus GG -bakteerikannan kaupallisesta hyödyntämisestä globaalisti ja sai käyttöönsä sekä bakteerikannan että oikeuden sen patentteihin. Syntyi Valion omaksi tavaramerkikseen rekisteröimä LGG® hapate.

Maitohappobakteeria tutkittiin ja sen tuotantoa kehitettiin, ja pian markkinoille tuotiin ensimmäinen kuluttajatuote, hedelmänmakuinen Valio Gefilus® herajuoma. Se tuotiin markkinoille Suomessa maaliskuussa 1990, ja sitä valmistetaan edelleen. Tästä alkoi yksi valiolaisista menestystarinoista.

Lue lisää Valion LGG® tuotteista ›

Lisää aiheesta

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi