Kansainvälinen Valio

Kansainvälistä edelläkävijyyttä

Valio luo maailmalla arvostettuja tuotteita

Valiolla on kuusi tytäryhtiötä: Valio Sverige Ab Ruotsissa ja pieni myyntiyhtiöValio Denmark Tanskassa, Valio 000 Venäjällä, Valio Baltic Virossa, Finlandia Cheese USA:ssa ja Valio Shanghai Ltd Kiinassa. Näiden tuotteista ja toiminnasta löydät lisätietoa esimerkiksi valio.com:ista.

Tutustu valio.com-sivustoon  ›

  • Valio vie hyvinvointia Ruotsiin Valion tytäryhtiössä Ruotsissa työskentelee 50 henkilöä, jotka huolehtivat laajan tuoretuotevalikoiman myynnistä ja markkinoinnista paikallisesti. Tuotevalikoimaan kuuluu jogurtteja, maitoa, ruuanvalmistustuotteita ja voita. Siis yli 60 tuotetta, jotka edistävät terveyttä ja hyvinvointia ja tarjoavat lisäarvoa kuluttajille.

  • Tanskassa Valio tunnetaan laktoosittomista tuotteista Erityisesti vuonna 2016 Kefir lanseeraus oli onnistunut. Kefirin lisäksi vuotta myöhemmin lanseerattiin LGG® maitohappobakteeria sisältävät Valio Gefilus® tehoshotit. Tämän lisäksi Tanskassa myydään Valion maustettuja rahkoja.

  • Valio on Venäjällä laadun tae OOO Valio hoitaa Venäjän myynnin, markkinoinnin, maahantuonnin ja jakelun, ja lisäksi Valion Venäjän yhtiöillä on Moskovan lähistöllä Odintsovossa sulatejuustotehdas ja logistiikkakeskus. Valio tuotteita myydään erityisesti suurimmissa kaupungeissa kuten Moskovassa ja Pietarissa. Valion laktoosittomat tuotteet ovat olleet suosittuja Venäjällä ja kasvava tuoteryhmä.

  • Baltian maissa kuluttajat rakastavat paikallisesti valmistettuja meijerituotteita. He arvostavat hyvää makua, tuoreutta, korkeaa laatua ja sopivaa hintaa. Valiolla on sitä, mitä tarvitaan menestykseen näillä markkinoilla. Valio Baltia on kasvanut vuosien saatossa ja saavuttanut tärkeämmän aseman paikallisilla meijerimarkkinoilla. Tällä hetkellä Valio on suurin raakamaidon ostaja Virossa.

  • Kiinassa Valio arvostetaan korkealle nimenomaan tuotteiden laadun ja raaka-aineiden puhtauden vuoksi. Esimerkiksi Valion Lapinlahden tehtaalla valmistettua maitojauhetta ja demineralisoitua herajauhetta viedään Kiinaan etenkin lastenruoan valmistamisen raaka-aineeksi. Kiinan markkinoilla on ensisijaisen tärkeää, että maito on varmasti puhdasta ja tuoretta ja että se on jäljitettävissä tiloille asti. Tämän Valio voi taata.

  • Valio on USA:ssa pieni toimija, ja tuon markkinan vienti keskittyy vahvasti itärannikon delitiskeillä myytäviin herkuttelujuustoihin. Valion tuotteiden rooli on nimenomaan tarjota vaihtelua premium-juustojen valikoimaan palvelutiskeillä, mutta myös kuluttajapakkauksissa myytävien juustojen rooli on kasvamassa. Valio myy USA:ssa myös voita kuluttajille Finlandia® tuotemerkin alla.

Maailman ensimmäinen maukas laktoositon maito

Valio Eila® laktoosittomat maitotuotteet eivät ole saavuttaneet hurjaa menestystä ainoastaan kotimaassaan, vaan niitä valmistetaan tänä päivänä yli kymmenessä maassa Valio Eila® lisenssillä.

Jo yksin Euroopassa laktoosittomille tuotteille ennustetaan jopa 75 % kasvua vuosien 2012-2016 aikana (lähde: Lactose-free dairy; New Nutrition Business 2012).

USA:ssa laktoosittomien tuotteiden kasvu on tasaista, mutta esimerkiksi Aasiassa ja Etelä-Amerikassa on vasta herätty laktoosittomien tuotteiden käyttöön ja valmistukseen, mikä luo merkittävän markkinapotentiaalin Valiolle.

Lue lisää Valion laktoosittomien tuotteiden tarinasta ›

Maailman tutkituin maitohappobakteeri

Myös LGG® tuotteiden menestys on osa Valion ensiluokkaista tuotekehitystä ja kansainvälistä osaamista. Vuonna 1987 Valio solmi lisenssisopimuksen Lactobacillus rhamnosus GG -bakteerikannan kaupallisesta hyödyntämisestä globaalisti ja sai käyttöönsä sekä bakteerikannan että oikeuden sen patentteihin. Syntyi Valion omaksi tavaramerkikseen rekisteröimä LGG® hapate.

Maitohappobakteeria tutkittiin ja sen tuotantoa kehitettiin, ja pian markkinoille tuotiin ensimmäinen kuluttajatuote, hedelmänmakuinen Valio Gefilus® herajuoma. Se tuotiin markkinoille Suomessa maaliskuussa 1990, ja sitä valmistetaan edelleen. Tästä alkoi yksi valiolaisista menestystarinoista.

Lue lisää Valion LGG® tuotteista ›

Lisää aiheesta

Energiatarpeesi