Yritystieto

Valion strategia

Kaikki Valion toiminta pohjautuu arvoon Teemme parasta

Valion toiminnan perusta

Valio haluaa tuoda markkinoille tuotteita, joissa on kuluttajien haluamia ominaisuuksia kuten hyvää makua, käyttömukavuutta, puhtautta ja terveellisyyttä. Valion maitoketjussa geenimuunneltujen rehujen käyttö on kiellettyä.

Tuotannon tehokkuus varmistetaan moderneilla tuotantolaitoksilla ja tasaisella tilausvirralla. Asiakkaat arvostavat Valion toimitusvarmuutta ja kuluttajat tuotteiden saatavuutta kaikkialla Suomessa.

Valio pyrkii luomaan maidolle parhaan mahdollisen arvon, maitotuoton, joka maksetaan Valioryhmän maidontuottajille osuuskuntien kautta tilityshintana. Yksinkertaistettuna Valion menestys tarkoittaa valiolaisten maidontuottajien menestystä.

Valion omistajastrategia

  • Valio ostaa yhteistyöomistajiltaan näiden jäseniltään keräämän maidon vuosittain tehtävien hankintasopimusten perusteella.

  • Määrien ylitykset käsittelee hallitus etukäteen hyväksyttyjen periaatteiden nojalla.

  • Muiden osuuskuntien maitoa ja maitovalmisteita voidaan ostaa liiketaloudellisin perustein.

Sama maidon hinta kaikille valiolaisille maitotilayrittäjille

Valion strategiaan kuuluu saman maidon perushinnan maksaminen koko maassa maitotilan tuottamasta maidon määrästä ja sijainnista riippumatta.

Valio maksaa yhtäläisin perustein maidosta yhteistyöomistajilleen kuukausittaista ennakkohintaa. Tämän lisäksi voidaan maksaa jälkitiliä. Hinta on sama tuotetun maidon määrästä tai tilan maantieteellisestä sijainnista riippumatta. Näin halutaan siis tukea yhtäläisesti isojen ja pienempien maitotilojen elinkeinoa ja ylläpitää koko Suomen maaseudun elinvoimaisuutta.

Käytännössä ei siis valita yhteistyöomistajaksi vain helppojen yhteyksien päässä olevia suuria tiloja, vaan Valio maksaa yhteistyöomistajien keräily- ja siirtokustannukset etäisyydestä riippumatta.

Mitä tarkoittavat maitokate ja maitotuotto

Lisää aiheesta

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi