Hankinta ja alkuperä

Suomessa Valio tuotemerkin alla myytävien tuotteiden maitoraaka-aine on aina kotimaista ja tuotteet on valmistettu Suomessa.

Hankinta ja alkuperä

Hankintaperiaatteet

Valion hankintojen kotimaisuusaste oli Suomessa 94 % (95) ja Virossa 83 % (85) (pl. Koneet ja laitteet). Ilman suomalaista maitoraaka-ainettakin hankintojen kotimaisuusaste Suomessa oli 84 %. Kotimaiseksi hankinnaksi lasketaan hankinta, jossa vähintään loppujalostus on tehty Suomessa.

Suomessa Valio tuotemerkin alla myytävien tuotteiden maitoraaka-aine on aina kotimaista ja tuotteet on valmistettu Suomessa.

Rypsiöljyä ja sokeria suomalaisilta pelloilta

Maidon lisäksi käytetyimpiä raaka-aineita ovat rypsiöljy ja sokeri.

Valion rasvalevitteisiin käytettävä rypsiöljy on 100 % kotimaista. Käyttämämme sokeri on Hyvää Suomesta -merkittyä kotimaista* sokeria.

*Hyvää Suomesta Joutsenlippu merkityn tuotteen kotimaisuus aste on vähintään 75 %.

Vastuullinen hankintapolitiikka

Tuote- ja toimittajakyselyillä varmistamme, että ostamme laadukkaita ja turvallisia raaka-aineita ja pakkausmateriaaleja luotettavilta toimittajilta, jotka ovat sitoutuneet noudattamaan toiminnassaan ETI Base Code*:een perustuvia eettisiä periaatteita.

(*ETI Base Code perustuu YK:n ihmisoikeuksien julistukseen, YK:n lapsen oikeuksien yleissopimukseen sekä Kansainvälisen Työjärjestön ILO:n keskeisiin työelämää sääteleviin yleissopimuksiin.)

Auditoimme vuosittain 20-30 tavarantoimittajaa riskinarvion perusteella.

Valio ei hanki WWF:n uhanalaiseksi määrittelemiä kalalajeja trading-tuotevalikoimaansa eikä käytä palmuöljyä kulutajatuotteiden ainesosana.

Alkutuotannossa lehmien valkuaisrehuna on rypsi tai rapsi, eikä soija.

Maitopakkaukset Imatralta

Valion 1 litran maito-, piimä-, jogurtti- ja mehupakkaukset hankitaan Tetra Pakin Imatran tehtaalta.

Kartonki tulee läheltä Stora Enson Imatran Kaukopään tehtaalta. Maitopakkausten puuraaka-aineesta suuri osa hankittu läheltä Imatran tehtaita. Lyhyt kuljetusmatka kartonkitehtaalta jalostuslaitokselle pienentää kuljetuksista aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä.


Maidon keräily ja jäljitettävyys

Valion tuotteiden raaka-aineen jäljitettävyys on hyvä. Maidon keräilyn poikkeamat välitetään reaaliaikaisesti autosta Valion järjestelmiin.

Tuotevirheen sattuessa maitoraaka-aine pystytään jäljittämään tilalle, josta maito on haettu.

Maito kerätään tiloilta joka toinen päivä. Maidon keräilyreitit suunnitellaan tehokkaiksi ja ympäristöä säästäviksi.

Tehostamisen seurauksena keräilyautojen ajokilometrit vähentyivät 2015 yli 400 000 kilometriä (1,8 %) vuoteen 2014 verrattuna. Ajokilometrejä kertyi yhteensä yli 22 miljoonaa.

Keräilyn hoitavat Valion alihankkijayritykset 88 autolla. Autot liikkuivat keskimäärin 20,5 tuntia vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä..Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi