Uutuuksissa maku kohtaa hyvinvoinnin

Valio on suomalaisen ravitsemuksen suunnannäyttäjä ja terveysvaikutteisten maitotuotteiden kansainvälinen edelläkävijä. Valion tuotekehityksessä ja valikoiman hallinnassa ravitsemusvastuulla on vahva rooli, sillä kuluttajat hakevat ruoasta entistä enemmän kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Uutuuksissa maku kohtaa hyvinvoinnin

Terveyttä, makua ja maailmanluokan innovaatioita

Maito on suomalaisten lähiruokaa, jota voidaan tuottaa kaikkialla maassamme ja jolla voidaan ravita omavaraisesti Suomessa asuvat ihmiset. Valio on suurin maitotuotteiden jalostaja Suomessa ja kantaa vastuunsa valmistamalla monipuolista valikoimaa monenlaisiin tarpeisiin: eri ikäryhmille ja erityisruokavalioita noudattaville.

Valion tuotekehityksessä ja valikoiman hallinnassa otetaan huomioon maku, ravitsemussuositukset ja kuluttajien toiveet.

Valio Oy toi vuonna 2015 kotimaan markkinoille 138 uutuustuotetta (136 kpl) ja lisäksi uutuuksia myös muille markkinoille. Vuonna 2015 jätettiin 7 uutta patenttihakemusta (5 kpl).

Tutkimuksen ja tuotekehityksen sekä laadunvalvonnan kulut olivat 29,0 miljoonaa euroa (32,1 milj. euroa) ja 1,7 prosenttia liikevaihdosta (1,6 prosenttia).

Ravitsemukselliset painopisteet

Maitotuotteet ovat suomalaisten ruokavaliossa tärkein D-vitamiinin lähde. Valion nestemäisissä maitotuotteissa on kattavasti D-vitaminointi. Valion rasvaseoksissa, levitteissä ja juoksevissa rasvoissa on täydennyssuosituksen mukainen 20 µg/100 g D-vitamiinitäydennys.

Valion maito-, maitojuoma- ja piimäpakkauksissa on merkitty tuotteiden sisältämä jodimäärä. Valio merkitsi ensimmäisenä meijerinä Suomessa maidon sisältämän luontaisen jodin pakkauksiinsa. Kuluttajan on mahdollista arvioida riittävää jodin saantiaan myös valio.fi internetsivujen jodilaskurissa.

Valio tarjoaa monipuolisen valikoiman täysin laktoosittomia Valio Eila® tai vähälaktoosisia Valio HYLA® tuotteita eri tuoteryhmissä. Valikoimassa on lisäksi runsas valikoima luontaisesti laktoosittomia tuotteita, kuten kypsytetyt juustot ja mehupohjaiset tuotteet.

Valion laajassa välipalavalikoimassa on runsaasti vähemmän lisättyä sokeria sisältäviä välipalatuotteita ja tätä tuotteistoa kehitetään. Kuluttajien toiveiden mukaisesti vähempisokeristen välipalojen valikoimaa kasvatetaan. Tavoitteena on puolittaa Valion maitopohjaisten välipalatuotteiden, erityisesti jogurttien, sokeripitoisuus vuoteen 2020 mennessä – mausta tinkimättä.

Jo nyt kolmannes Suomessa myytävistä Valion maitopohjaisista välipalatuotteista on sokeroimattomia tai sisältää vähintään 30 % vähemmän lisättyä sokeria tavanomaisiin välipalatuotteisiin verrattuna. Lue lisää sokerin vähentämisestä Valion tuotteissa ›

Valion vähittäiskauppa- ja suurkeittiövalikoimassa oli vuonna 2015 yli 100 Sydänmerkki-tuotetta. Sydänmerkki-tuote on parempi valinta omassa tuoteryhmässään rasvan määrän ja laadun, sokerin sekä suolan osalta. Vuoden 2016 helmikuussa markkinoille tuli Valion ensimmäinen Sydänmerkki-levite, Valio Better™ rahkariini.

Lasten ravitsemuksen asiantuntemusta on hyödynnetty Valiolla 1960-luvulta lähtien. Valio on ainoa kotimaisten käyttövalmiiden lasten puurojen ja vellien valmistaja. Valiolla suomalaisesta maidosta valmistetaan viimeisimpien ravitsemussuositusten mukaisia laadukkaita lastenruokia.

Kuluttajille tarkoitetusta Valion ravitsemus –osiosta löytyy maitotuotteisiin ja ravitsemukseen liittyvää ajankohtaista ja luotettavaa tietoa.

Valio on patentoidulla ValSa® maitosuolainnovaatiollaan nujertamassa ruoan pahista – suolaa – mutta samalla tarjoaa kuluttajalle vaihtoehdon, joka maistuu yhtä herkulliselta kuin vastaava normaalisuolainen tuote, ja lisäksi tuotteisiin saadaan elimistön tarvitsemaa jodia. Uusi Valio ValSa® maitosuola koostuu maidon luonnollisista mineraaleista: kaliumista, jodista, magnesiumista, kalsiumista sekä natriumista, jota maitosuolassa on lähes 80 % vähemmän kuin tavallisessa ruokasuolassa. Valion ensimmäiset ValSa tuotteet ovat toukokuussa kauppoihin tulevat Valio Polar® 15 ja Valio Oivariini® vähemmän suolaa. Lue lisää ›

Erilaiset laskurit tarjoavat helpon tavan testata ravintoaineiden riittävää saantia ja viikon valmiit ruokalistat antavat vinkkejä monipuolisen ruokavalion koostamiseen.

Valio Ammattilaiset -palvelun ravitsemus- ja terveysosio tarjoaa luotettavaa ravitsemustietoa ravitsemuksen ja terveyden parissa työskenteleville ammattilaisille sekä Food service- ja teollisuusasiakkaille.

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi