Olemme päivittäneet verkko- ja mobiilipalveluidemme tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen ("GDPR") vaatimuksia. Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme verkko- ja mobiilipalveluidemme käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta. Lue lisää...

Energiatehokkuus ja päästöt

Uusiutuvien polttoaineiden osuus lämmöntuotannossa oli 36% vuonna 2015 ja kotimaisten polttoaineiden osuus 69 %.

Energiatehokkuus ja päästöt

Energiankulutus ja siihen liittyvät päästöt

Meijeriprosessit käyttävät energiaa höyryn ja sähkön muodossa. Sähköä tarvitaan pääsääntöisesti prosessilaitteistojen käyttöön ja jäähdytykseen.

Lämpöenergiaa tarvitaan paljon jauhemaisten tuotteiden kuivauksessa, tuotteiden lämpökäsittelyissä, pesuissa sekä kiinteistöjen lämmityksessä. Valion toimipaikkojen kattilalaitokset on pääosin siirretty ulkopuolisten yhtiöiden hoidettaviksi. Vuonna 2017 Valio on luopunut kokonaan raskaan polttoöljyn käytöstä Suomessa toimivien 13 tuotantolaitoksen lämmöntuotannossa. Viimeiset uusittavat kattilalaitokset ovat Oulussa (käyttöön 2016) ja Jyväskylässä (käyttöön 2017).

Uusiutuvien polttoaineiden osuus lämmöntuotannossa oli 36% vuonna 2015 ja kotimaisten polttoaineiden osuus 69 %.

Energian tuotannosta aiheutuu päästöjä ilmaan. Päästöjen laatu ja määrä riippuvat energian tuotantoon käytettävästä polttoaineesta. Valion tuotantolaitoksista Lapinlahden ja Seinäjoen kattilalaitokset kuuluvat Kioton ilmastosopimuksen mukaisen päästökaupan piiriin.

Valion ympäristöjärjestelmä

Valiolla on ollut kotimaan toiminnot kattava ISO 14 001-standardin mukainen ympäristösertifikaatti vuodesta 2000 alkaen, ja vuonna 2015 uudelleen hyväksytty sertifikaatti on voimassa 29.9.2016 saakka.

Ympäristöjärjestelmän toimivuutta arvioidaan jatkuvasti ulkoisilla ja sisäisillä tarkastuksilla.

Valion ympäristötavoitteet luodaan kerrallaan kolmen vuoden hallintaohjelmakausille ja toteutettavien toimenpiteiden kautta luodaan vuosittaiset osatavoitteet. Kolmen vuoden hallintaohjelmakaudet antavat mahdollisuuden luoda kunnollisia painopistealueita, mutta myös mahdollistavat toimenpiteiden hallitumman suunnittelun, toteutuksen ja tehokkuuden arvioinnin

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi