Luomme hyvinvointia ja makuelämyksiä vastuullisesti

Valio tuntee maidon ja sen mahdollisuudet. Valio on suomalaisen ravitsemuksen suunnannäyttäjä ja terveysvaikutteisten maitotuotteiden kansainvälinen edelläkävijä. Tuotekehityksessä etsitään ratkaisuja kuluttajien muuttuviin tarpeisiin ja globaaleihin ravitsemushaasteisiin.

Luomme hyvinvointia ja makuelämyksiä vastuullisesti

Maito on inspiroiva innovaatioiden lähde

Valion tuotekehityksessä ja valikoiman hallinnassa otetaan huomioon maku, ravitsemussuositukset ja kuluttajien toiveet. Valio tarjoaa monipuolisen tuotevalikoiman erilaisiin kuluttajien tarpeisiin, eri ikäryhmille ja erityisruokavalioihin. Tuotevalikoimassa on huomioitu myös erilaiset pakkauskoot erikokoisille talouksille.

Valio Oy toi vuonna 2016 kotimaan markkinoille 126 uutuustuotetta ja lisäksi uutuustuotteita myös muille markkinoille. Vuonna 2016 jätettiin 7 uutta patenttihakemusta. Tutkimuksen ja tuotekehityksen sekä laadunvalvonnan kulut olivat 26,5 miljoonaa euroa ja 1,6 prosenttia liikevaihdosta.

Valion ravitsemukselliset painopisteet

Valio tarjoaa ravitsemuksellisesti laadukkaita konsepteja niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

Vähempisokeriset välipalatuotteet

Valion tavoitteena on puolittaa maitopohjaisten välipalatuotteiden, erityisesti jogurttien, sokeripitoisuus vuoteen 2020 mennessä verrattuna 2015 tasoon – mausta tinkimättä. Yli kolmannes Suomessa myytävistä Valion maitopohjaisista välipalatuotteista on sokeroimattomia tai sisältää vähintään 30 % vähemmän lisättyä sokeria tavanomaisiin välipalatuotteisiin verrattuna. Vuoden 2016 lopussa Valion laajassa välipalavalikoimassa oli noin 100 vähemmän lisättyä sokeria sisältävää tai sokeroimatonta välipalatuotetta. Tutustu tarkemmin sokerin vähennykseen ›

Täyttä makua – vähemmän suolaa

Valio ValSa® maitosuolainnovaatio lanseerattiin vuonna 2016. Valio ValSa® maitosuola koostuu maidon luontaisista mineraaleista, jotka antavat tuotteisiin yhtä hyvän maun kuin tavallinen suola, mutta vähemmällä natriumilla. Maitosuolassa on lähes 80 % vähemmän natriumia kuin tavallisessa ruokasuolassa. Maitosuola sisältää myös maidon luontaista jodia. Valio ValSa® maitosuolaa on hyödynnetty vuonna 2016 Valio Polar® 15 % vähemmän suolaa juustoviipaleissa ja Valio Oivariini® vähemmän suolaa ja pehmeästi levittyvä rasvaseoksissa. Tuotteistoa laajennetaan edelleen tulevina vuosina. Valion tavoitteena on vähentää 60 000 kg suolaa suomalaisten lautaselta seuraavan kolmen vuoden aikana. Lue lisää Valio ValSa® maitosuolasta ›

Valion laktoosittomat tuotteet kotimaassa ja kansainvälisesti

Valio tarjoaa monipuolisen valikoiman täysin laktoosittomia Valio Eila® tuotteita. Suomen lisäksi laadukkaita laktoosittomia Valion tuotteita on tarjolla mm. Ruotsissa ja Tanskassa. Valio aloitti myös vuoden 2016 lopussa kuluttajille suunnattujen laktoosittomien maitojauheiden viennin Kiinaan. Lue lisää Valion laktoosittomien tuotteiden kansainvälistymisestä ›

Maailman tutkituin maitohappobakteeri

Kaikissa Valio Gefilus® tuotteissa on maailman tutkituinta maitohappobakteeria, Lactobacillus rhamnosus GG:tä. Kyseinen maitohappobakteeri on paitsi maailman tutkituin, ainutlaatuinen myös toisesta syystä: sillä on pehmeät karvat, jotka auttavat bakteeria kiinnittymään suoliston seinämiin ja pysymään niissä kiinni. Valio Gefilus® tuotteet sisältävät myös runsaasti D-vitamiinia ja osa tuotteista myös C-vitamiinia, jotka tukevat luontaista vastustuskykyä. Tutustu tarkemmin hyvinvoivaan suolistoon ja vastustuskykyyn ›

Hyvälaatuinen maitoproteiini

Maitotuotteet sisältävät hyvälaatuista maitoproteiinia. Maitoproteiinit ovat ravitsemuksellisesti erittäin korkealaatuisia, sillä ne sisältävät runsaasti kaikkia elimistön tarvitsemia välttämättömiä aminohappoja. Maitoproteiini imeytyy hyvin, ja elimistö voi siksi käyttää sen tehokkaasti hyväkseen.

Valio PROfeel® tuotteet tarjoavat helpon tavan nauttia laadukkaasta maitoproteiinista välipaloilla. Vuonna 2016 tuotteisto laajeni uusiin Valio PROfeel® proteiinijauheisiin, jotka tuovat toivottua vaihtelua proteiinipitoisten tuotteiden valikoimaan.

Syyskuussa 2016 markkinoille tullut Valio MiFU® paistettava ruokarae toi maitoproteiinin pääproteiininlähteeksi myös ruokalautaselle. Valio MiFU® ruokarae käy samoihin resepteihin kuin tutut liha ja kanakin. Paistettava ruokarae sisältää runsaasti hyvälaatuista maitoproteiinia ja vain vähän tyydyttynyttä rasvaa. Runsaan proteiinipitoisuutensa ansiosta MiFu tuo lisää ruokaisuutta myös maitotuotteita käyttävän kasvissyöjän ruokavalioon.

Lue lisää laadukkaasta maitoproteiinista ›

Valio lastenruoat meillä ja muualla

Valio on ainoa kotimaisten käyttövalmiiden lasten puurojen ja vellien valmistaja Suomessa. Valion lastenruoat valmistetaan suomalaisesta maidosta viimeisimpien ravitsemussuositusten mukaisesti. Valio aloitti myös suomalaisesta maidosta valmistettujen jauhemaisten Valio Baby® lastenruokien viennin Suomesta Venäjälle lokakuussa 2016. Tutustu tarkemmin Valio Onni tuotteisiin ›

Sydänmerkki tuotteet – parempi valinta

Valion vähittäiskauppa- ja suurkeittiövalikoimassa oli vuonna 2016 lähes 110 Sydänmerkki-tuotetta. Sydänmerkki-tuote on parempi valinta omassa tuoteryhmässään rasvan määrän ja laadun, sokerin sekä suolan osalta. Vuoden 2016 aikana Valion Sydänmerkki -tuotevalikoima laajeni mm. Valio Better™ rahkariini rasvaseoksella, Valio Polar 15 % vähemmän suolaa juustoviipaleilla ja Valio Lumo™ proteiiniherkuilla. Löydät kaikki Valion Sydänmerkki -tuotteet täältä ›

Ravitsemus- ja hyvinvointitietoa kuluttajille ja ammattilaisille

Valion kuluttajasivusto valio.fi tarjoaa ravitsemuksesta ja hyvinvoinnista kiinnostuneille kuluttajille runsaasti sisältöä mm. vinkkien, laskureiden ja ruokalistojen muodossa. Sivustolla olevien laskureiden avulla on helppo arvioida mm. jodin, kalsiumin ja D-vitamiinin riittävää saantia. Viikon valmiit ruokalistat antavat vinkkejä monipuolisen ruokavalion koostamiseen.

Valio Ammattilaiset –palvelun ravitsemus- ja terveysosio tarjoaa ravitsemustietoa ravitsemuksen ja terveyden parissa työskenteleville ammattilaisille sekä Valion Food Service- ja teollisuusasiakkaille.

Reseptejä myös erityisruokavalioihin

Monipuolisen tuotevalikoiman lisäksi Valio tarjoaa laajan reseptiikan tavallisen arjen lisäksi myös erityisruokavalioiden toteuttamiseen. Valion resepteillä on mahdollista toteuttaa mm. laktoosittomia, gluteenittomia kuin myös kasvisruoka (lakto-ovo) vaihtoehtoja.Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi