Sponsorointi ja sidosryhmätyö

Valio toimii vuorovaikutuksessa sekä paikallisten että kansallisten sidosryhmien kanssa.

Sponsorointi ja sidosryhmätyö

Sidosryhmäyhteistyö

Valion sidosryhmät ovat tutkimuksissa (mm. Luottamus&Maine 2016, T-Media) toivoneet mm. Valion viestinnältä lisää avoimuutta. Lisätäkseen vuoropuhelua sidosryhmiensä kanssa Valio aloitti vuonna 2016 2-vuotisten Eettisten neuvottelukuntien toiminnan. Neuvottelukunnat kokoontuvat kerran vuodessa.

Ensimmäiset Valion Eettiset neuvottelukunnat perustettiin Seinäjoelle ja Ouluun. Niiden jäseniksi kutsuttiin laajasti yhteiskunnan eri tahojen johtavia henkilöitä. Jäseniksi lupautui yhteensä 51 henkilöä, ja molemmat neuvottelukunnat kokoontuivat yhden kerran. Kokouksissa esiteltiin Valion toimintaa ja valtakunnallisen päättäjätutkimuksen tulokset ko. maakunnan osalta. Tutkimuksessa selvitettiin virkamiesten ja poliittisten kuntapäättäjien näkemyksiä kotimaisen ruoan hankintaan liittyvistä asioista.

Vuonna 2017 Seinäjoen ja Oulun neuvottelukunnat kokoontuvat toisen kerran, ja uudet neuvottelukunnat aloittavat toimintansa Pohjois-Savon ja Osuuskunta Tuottajain Maidon alueilla.

Valion sponsorointi vuonna 2016

Vuonna 2016 Valion sponsorointi keskittyi lasten ja nuorten liikunnan ja ravitsemuksen tukemiseen Valio Akatemia® ohjelman stipendien kautta.

Keväällä 2013 perustettu Valio Akatemia® auttaa tekemään lasten ja nuorten unelmista totta jakamalla raha-, ravitsemus-, tuote- ja tapahtumastipendejä.

Valio Akatemia® jakoi 125 000 euron arvosta stipendejä noin 280 lapselle ja nuorelle ympäri Suomen vuonna 2016. Stipendiaattien joukko on monimuotoinen mitä tulee lajiin, ikään ja asuinpaikkaan. Joukossa on niin yksilöurheilijoita, joukkueita kuin koululaisryhmiäkin.

Valio Akatemia® ohjelman kummeina vuonna 2016 toimivat Kiira Korpi, Kerttu Niskanen, Joel Pohjanpalo ja Topi Raitanen. Vuonna 2017 kummeina jatkavat Kerttu Niskanen, Joel Pohjanpalo ja Topi Raitanen. Lue lisää ›

MML hoitaa Valion edunvalvontaa

Valion edunvalvontaa on hoitanut 31.12.2011 alkaen Maidonjalostajien ja Meijeritukkukauppiaiden liitto (MLL).

MML hoitaa kansainvälistä ja kotimaista edunvalvontaa. MML:n toiminnanjohtajana toimii Valion edunvalvontajohtaja Riitta Brandt.

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi