Valmistus

Valion omavalvonta on ulkopuolisten auditoijien varmentama. Valion tuotantoa ohjataan ISO 9001 -sertifioidulla laatujärjestelmällä.

Valmistus

Omavalvonta

Valion tuotantolaitoksilla ja varastoilla on omavalvontasuunnitelmat, jotka on laadittu HACCP-periaatteiden mukaisesti.

Suunnitelma kattaa koko tuotantoprosessin raaka-aineiden ja pakkausmateriaalien vastaanotosta valmiiden tuotteiden, tilojen ja prosessilaitteiden valvontaan, tuotteiden varastointiin ja kuljetukseen.

Palaute on osa valvontaa

Tuotteiden laatua seurataan koko markkinoilla olon ajan kuluttaja- ja asiakaspalautteiden avulla.

Kaikki yhteydenotot kirjataan. Palautteiden perusteella ryhdytään tarvittaessa nopeasti toimenpiteisiin ja mahdollisista virheistä viestitään avoimesti.

Sertifioidut järjestelmät

Valion omavalvonta on ulkopuolisten auditoijien varmentama. Valion tuotantoa ohjataan ISO 9001 -sertifioidulla laatujärjestelmällä.

Elintarviketurvallisuusjärjestelmää ylläpidetään ISO 22000 -standardin ja siihen liittyvän teknisen ohjeen ISO/TS 22002-1 mukaisesti ja kehitetään vastaamaan FSSC 22000 standardin vaatimuksia.

Lapinlahden juusto- ja jauhetehtaat ja Joensuun juustola on sertifioitu ISO 22000 ja ISO/TS 22001-1 standardin mukaisesti. Seinäjoen ja Haapaveden tehtailla on FSSC 22000 sertifioitu elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmä. Vuonna 2017 sertifiointia laajennetaan uusille tehtaille.

Lapinlahden ja Seinäjoen aluelaboratorio on FINAS–akkreditointipalvelun akkreditoima testauslaboratorio T169, akkreditointivaatimus SFS-EN ISO/IEC 17025. Helsingin T&K:n kemian ja mikrobiologian laboratorio on FINAS- akkreditointipalvelun akkreditoima testauslaboratorio T022, akkreditointivaatimus SFS-EN ISO/IEC 17025.

Tarkka jäämävalvonta

Maidon ja tuotteiden puhtaus todennetaan lainsäädännön vaatimuksia laajemman jäämävalvonnan avulla.

Raakamaidosta ja tuotteista määritetään vuosittain mm. raskasmetallien, torjunta-aineiden, dioksiinien, hometoksiinien, radioaktiivisuuden ym. haitallisten aineiden pitoisuudet.

Kaikki jäämäarvot jäivät vuonna 2016 alle menetelmien mittausrajojen ja alittivat reilusti lakisääteiset vaatimukset ja turvallisuusrajat.Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi