Ystävänpäivän menu x 3

Ystävänpäivää vietetään tiistaina 14. helmikuuta. Kokosimme kolme valmista menuehdotusta: helpon ja juhlavan ystävänpäivämenun sekä ystävänpäivän kasvismenun.

Ystävänpäivään kuuluu herkuttelu ja rakkaiden muistaminen – ja mikä olisikaan parempi tapa hemmotteluun kuin kutsu valmiiseen pöytään. Näillä menuilla hurmaat niin puolison kuin ystävät!

Helppo ystävänpäivämenu

Tässä rennossa menussa maistellaan Italian makuja: mozzarellaa, tomaattia, risottoa ja jäätelöä. Korvapuustijäätelö kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä, mutta muuten helppo menu sopii kokattavaksi myös yhdessä rakkaan kanssa.

Juhlava ystävänpäivämenu

Juhlavassa menussa nautitaan alkupalaksi alkuvuoden sesonkiherkkua: blinejä. Pääruoaksi paistetaan mehevällä juustotäytteellä viimeisteltyjä broilerinfileitä, ja aterian päättää ihastuttavan lakritsinen pannacotta. Juhlavuudestaan huolimatta menu ei sido kokkia liiaksi keittiöön vaan aikaa jää myös seurusteluun. Jälkiruoan voi hyvin tehdä jo ajoissa pakastimeen ja blinitaikinakin pistetään alulle jo edellisenä päivänä.

Ystävänpäivän kasvismenu

Ystävänpäivän rento kasvismenu korkataan tuplapaneroiduilla kukkakaaliwingseillä. Pääruoaksi tarjoillaan vegaaninen papupurger ja jälkiruoaksi nautitaan superherkullista kirsikkajäätelöä.

Makea tie sydämeen

Maistuisiko sittenkin rapeat vohvelit, pala suklaakakkua tai itse tehdyt makeiset? Kurkkaa tästä ystävänpäivään sopivat leivontaideat!

leivo ystävälle