Ystävänpäivän menu x 3

Ystävänpäivää vietetään sunnuntaina 14. helmikuuta. Kokosimme kolme valmista menuehdotusta: helpon ja juhlavan ystävänpäivämenun sekä ystävänpäivän kasvismenun.

Ystävänpäivään kuuluu herkuttelu ja rakkaiden muistaminen – ja mikä olisikaan parempi tapa hemmotteluun kuin kutsu valmiiseen pöytään. Näillä menuilla hurmaat niin puolison kuin ystävät!

Helppo ystävänpäivämenu

Tässä rennossa menussa maistellaan Italian makuja: mozzarellaa, tomaattia, pastaa ja tiramisusta makunsa napannutta kääretorttua. Kääretorttupohja kannattaa paistaa jo ennakkoon, mutta muuten helppo menu sopii valmistettavaksi myös yhdessä rakkaan kanssa.

Juhlava ystävänpäivämenu

Juhlavassa menussa nautitaan alkupalaksi alkuvuoden sesonkiherkkua: blinejä. Pääruoaksi paistetaan mehevällä juustotäytteellä täytettyjä broilerinfileitä, ja aterian päättää ihastuttava lakka-kinuskijäädyke. Juhlavuudestaan huolimatta menu ei sido kokkia liiaksi keittiöön vaan aikaa jää myös seurusteluun. Jäädykkeen voi hyvin tehdä jo ajoissa pakastimeen ja blinitaikinakin pistetään alulle jo edellisenä päivänä.

Ystävänpäivän kasvismenu

Ystävänpäivän rento kasvismenu korkataan tuplapaneroiduilla ja kuumalla chilikastikkeella viimeistellyllä kukkakaaliwingseillä. Pääruoaksi tarjoillaan herkullisia kasvishodareita, joissa nakin korvaa mausteliemessä keitetty porkkana. Aterian viimeistelee AURA uunibanoffee, joka yhdistää ihanasti banaanin, rapeat keksit, ihanan kinuskin sekä kerman.

Makea tie sydämeen

Maistuisiko sittenkin rapeat vohvelit, pala suklaakakkua tai itse tehdyt makeiset? Kurkkaa tästä ystävänpäivään sopivat leivontaideat!

leivo ystävälle