Valio luo lisäarvoa ja räätälöityjä ratkaisuja asiakkaiden tarpeisiin

Mika Parviaisen rooli leipomokonsulttina on ymmärtää asiakkaiden tarve ja luoda siihen ratkaisu. Parhaimmillaan siitä syntyy menestystuotteita, jotka leviävät myyntiin laajasti ja luovat asiakkaille uutta liiketoimintaa.

Suonenjoen tehdas tarjoaa ainutlaatuista osaamista

”Olen tavallaan tulkki asiakkaan tarpeiden ja tuotannon välissä, ja vahvasti mukana siinä, että pystytään luomaan ratkaisuja, jotka soveltuvat parhaiten asiakkaan tuotekehitykseen”, Parviainen kuvailee. Suonenjoen hillot, täytteet ja marmeladit valmistetaan täysin Suomessa. Tehdas on varsin ketterä ja joustava, ja pystyy toteuttamaan räätälöityjä ratkaisuja täysin asiakkaan uniikkeihin tarpeisiin.

Suonenjoella valmistettavien hillojen valikoima on suuri. Monesti asiakas etsii tietyn tyyppistä makuparia tuotteeseensa, esimerkiksi vaniljakreemiä ja hilloa. Laajasta hillovalikoimasta on helppoa lähteä etsimään oikeanlaista tasapainoa toteutukselle. Makuja testataan asiakkaan kanssa, ja lopulta onnistutaan löytämään juuri oikeanlainen kombinaatio. ”Suonenjoki on ainutlaatuinen tehdas. Siellä voidaan valmistaa myös maitopohjaisia täytteitä, joissa käytetään maitorahkaa, tuorejuustoa, jogurttia tai voita. Lopputuloksena syntyy monenlaisia maukkaita suolaisia ja makeita täytteitä. ”Olemme hyvin ylpeitä Suonenjoen tuotteista. Ne ovat monipuolisia ja toimivia. Paistonkestävät täytteet ovat loistavia wienereissä, pullissa ja pitkoissa, mutta samat täytteet käyvät myös konditoriatuotteisiin ilman paistoa”, Parviainen kertoo.

Palvelua tuotekehityksestä ratkaisujen luomiseen

Parviainen tekee myös asiakaskohtaista tuotekehitystä. Pitkän linjan ammattilaisena hän osaa nähdä, mitä asiakas tarvitsee ja miten siihen tuotannossa pitää vastata. Toteutusten pitää joskus olla täysin tapauskohtaisesti räätälöityjä. ”Yleensä paras tulos saadaan, kun olen mukana alusta saakka. Kun tiedän, mihin ollaan tähtäämässä, osaan ohjeistaa tuotantoa oikein. Heidän täytyy esimerkiksi ymmärtää, mitä vaatimuksia täytteellä on, pumpataanko sitä monta kertaa prosessissa tai tarvitseeko sen olla vaikkapa paistonkestävää.” Toisaalta asiakas voi toivoa jotakin tiettyä ominaisuutta, esimerkiksi valuvampaa tai pehmeämpää täytettä. Haluttujen ominaisuuksien varmistamiseksi Parviainen osallistuu tuotekehitykseen asiakkaan kanssa.

”Kun myyntiin tulee uusia raaka-aineita, voidaan ne ottaa heti käyttöön asiakkaillemme. Heillä on etulyöntiasema. Haluamme tarjota omille asiakkaillemme ensikäden tietoa, ennen kuin tuote tulee kaikkien saataville”, Parviainen paljastaa. Uutuuksista tulee olla mahdollisimman paljon testattuja reseptejä ja sovelluksia ennen kuin ne lähtevät eteenpäin. Näin voidaan taata, että asiakkaille lähtee testattu ja toimiva tuote, jolle on heti olemassa toimivaa ja ajankohtaista reseptiikkaa. Valiolla seurataan tiiviisti trendien ja toimialan kehitystä. Tällä halutaan varmistaa, että asiakkaat ovat aina ajan hermolla omien tuotekehitysprojektiensa kanssa.

Moneen taipuvat maitojauheet

Valion maitojauhevalikoiman lisäarvojauheilla voidaan tuoda innovatiivisia uusia ratkaisuja leipomoteollisuuden käyttöön ilman E-koodeja. Tätä trendiä kuluttajat ovat viime aikoina pitäneet kasvavassa arvossa. Myös perinteinen Valio voi on nousevan trendin mukainen lisäaineettomuutensa ansioista.

”Makeisteollisuudessa on jo huomattu, että Valio Eila® SWEET maitojauhe mahdollistaa sokerin vähentämisen suklaasta ilman keinotekoisia makeutusaineita. Tuote toimii leivonnassa aivan samalla tavalla. Tämän lisäksi esimerkiksi croissanteissa sen luontaiset ominaisuudet tuovat mahtavan kullankeltaisen värin ja ainutlaatuisen paistopinnan. Tällaiset lisäarvotekijät ovat asiakkaalle yleensä erittäin tervetulleita”, Parviainen kertoo.

Voidaan taata, että asiakkaille lähtee testattu ja toimiva tuote, jolle on heti olemassa toimivaa ja ajankohtaista reseptiikkaa.

Yhteistyö luo onnistumisia

Parviaisen matkalle mahtuu monia tarinoita hienoista onnistumisista työssä. Yksi niistä on tuotekehitysprojekti, jossa karjalanpiirakasta suunniteltiin versio lisäarvomaitojauheilla. Suomalaiseen klassikkoon saatiin kaunis paistoväri ja herkullinen maku. Tuotteessa yhdistettiin Valio täysmaitojauhe ja Valio Eila® SWEET, mikä toimi uskomattoman hyvin: asiakkaalle syntyi valtavasti myyntivolyymiä, ja niin loppuasiakkaat kuin myyjät ovat olleet erittäin tyytyväisiä tuotteeseen.

Myös kasvavaan maidottomien ja vegaanisten tuotteiden kysyntään pystytään vastaamaan. ”Tein erään asiakkaan kanssa konditoriatuotteiden tuotekehitystä. Ilmassa oli paljon toiveita, joihin kuului esimerkiksi vegaanisia reseptejä. Heille kehitettiin oman suosikkireseptini pohjalta yhteistyössä toimiva tuote, joka on nyt valtakunnallisessa jakelussa”, Parviainen naurahtaa.

Auttamassa asiakkaita menestykseen

Valio Food Solutions ja sen ammattilaiset, mukaan lukien leipomokonsultti Parviainen, ovat asiakkaiden tuotekehityksen tukijoukkoja. Yhdistämällä ymmärrystä kuluttajatrendeistä ja huippuluokan tuoteinnovaatioista pystytään luomaan uusia ratkaisuja kuluttajien muuttuviin ja ajankohtaisiin tarpeisiin. Siinä ollaan parhaimmillaan uusien menestysreseptien äärellä.

Mikan tuunausvinkit joulutortuille

  • Makeat tähtitortut

    Joulun tähtitortut tuunattuna kahdella tavalla. Puolukkatäyte sekä kanelicurd-piparistreussel versiot.

  • Suolaiset tähtitortut

    Suolaiset tähtitortut kahdella tavalla: makean suolaisella riistatäytteellä sekä kylmäsavulohitäytteellä.

Valio voin käyttö leivonnassa

  • Tähtitortut

  • Croissantit

  • Pikkuleivät

Pinnalla ammattikeittiössä
Valio Aimo Koekeittiö esittäytyy