Valio Aimo

Joulun myyntivaltti – syötävät lahjat

Syötävät lahjat tuovat mukavasti lisämyyntiä lounasravintolalle ja helpottavat myös asiakkaan joulukiireitä. Kauniisti pakatut leivät, silakat, suklaat ja sinapit ilahduttavat lahjan saajaa herkullisella ja persoonallisella tavalla.

Syötävä lahja tarttuu helposti mukaan

Lounasravintolan tarjoamat syötävät lahjat voivat olla pelastus monelle asiakkaalle joulukiireissä. Ravintolalle joulukauden tuotteet voivat tuoda mukavan lisätilin. Lounaan kylkiäisinä myytävät itsetehdyt suolaiset ja makeat herkut ovatkin todellinen valtti sekä myyjälle että ostajalle. Kauniit pikkupurnukat tai lahjapakkaukset ja niiden artesaanisisällöt ovat hyvä tapa erottua kilpailijoiden tarjonnasta.

Porrasta myyntiä ja ennakoi

Joulukauden herkkuja voi tuoda myyntiin hiljalleen. Aloita myynti pitkään säilyvillä hilloilla ja hillokkeilla, juustoilla, glögillä, pikkelöidyillä kasviksilla ja marinoiduilla silleillä. Pyhien lähestyessä lisää tarjontaan esimerkiksi banaanileipää, saaristolaisleipää, maalaispateeta ja tähticanapeita. Näillä joulumarkkinoilla kaikkea ei tarvitse tehdä kerralla, mutta voit hyvissä ajoin kertoa asiakkaillesi myyntiin tulevista tuotteista. Porrastamalla myyntiä pidät asiakkaan mielenkiinnon yllä koko kuukauden ajan ja helpotat samalla omaa työtäsi.

Joulun myyntiin voi myös hyvin pyytää ennakkovaraukset marraskuun aikana. Näin voit ennakoida menekkiä ja välttää hävikkiä. Jos keittiökapasiteetti ei anna periksi ylimääräiseen työhön, ovat Valion juustolahjapakkaukset näyttävä kokonaisuus vitriiniin. Lisukkeiksi juustolahjoille voi pakata valmiit hillot ja täytteet pieniin lasipurkkeihin.

Ideoita syötäviin take away -lahjoihin

Erilaiset kylmät kalat ja muut alkupalat sekä leivät ja leivonnaiset ovat lounasravintoloiden myyntivaltteja joulun alla. Kauniisti pakatut lahjapakkaukset ovat hyvä keino tehdä lisämyyntiä ja helpottaa samalla asiakkaiden joulukiireitä. Poimi ideat jouluisiin herkkuihin, jotka on helppo pakata ulosmyyntiä varten.

Mukaan ostettavat makeat lahjat

Makeat leivät, pikkuleivät ja pullat maistuvat ja tuoksuvat joululta. Yksilöllinen ja käsin tehty leivonnainen on asiakkaan mukava antaa eteenpäin. Kaunis pakkaus kiinnittää huomion ja tekee lahjan antamisesta astetta helpompaa. Voit liittää leivän myös osaksi herkkupakettia tai liittää sen oheen tarjoiluehdotuksen.

Juustot maistuvat jouluna

Hemmottele asiakkaitasi joulun aikaan kotimaisilla herkuttelujuustoilla. Juustot toimivat mainiosti myös ulosmyynnissä osana herkkukoria tai hillokkeen kera kauniisti pakattuina. Kaiken hyvän lisäksi kotimaiset juustot ovat myös vastuullinen valinta.

Tutustu herkuttelujuustoihin