Valio Aimo

Hyvät juustoiset kastikkeet

Olemme koonneet helposti yhteen lukupakettiin ammattikeittiöille suunnattuja reseptejä juustoisista kastikkeista. Nämä reseptit toimivat erityisesti henkilöstöravintoloissa.

Juusto taipuu loistavasti myös eri kastikevaihtoehtoihin, ohessa suosikkimme lounaspöydän kastikevaihtoehdoiksi. Juustoiset kastikkeet ovat tuhtia tavaraa ja vaativatkin makupareikseen yleensä hieman hapokkaita raaka-aineita, jotka tasapainottavat kokonaisuutta.

Juustokastikkeiden yhteyteen sopii myös makeat komponentit, jotka täydentävät juustojen suolaisuutta. Viimeistely onnistuu myös hyvin juustokastikkeilla, kruunaa esimerkiksi höyrytetyt kukkakaalit gratinoimalla ne juustokastikkeella tai yhdistä juustokastikkeet rapeisiin komponentteihin, kuten esimerkiksi nachoihin.

Juustoisia kastikkeita

Juustoiset kastikkeet soveltuvat erinomaisesti kappaleruokien lisukkeiksi, ranskalaisten/juuresten tuunaamiseen, raaka-aineiden gratinointiin, salaattipöydän komponenteiksi tai kastikkeiksi ihan sellaisinaan pääruokien kylkeen.

Monen rakastetun ruokalajin salaisuutena on juusto. Se antaa ruokaan makua, rakennetta ja ulkonäköä. Juustonystävien iloksi niputimme yhteen Valion suosituimmat juustoreseptit ammattikeittiöille sekä parhaimmat vinkit juustorajoiluihin. Juhli juustoja, ja hemmottele asiakkaitasi inspiroivilla teemapäivillä!

juuston viemää