Valio Aimo

Hei ammattilainen, tilaa muhkea ruokatrendiraportti 2023!

Kokosimme trendiraporttiin 5 globaalia ruokatrendiä ja ravintolamaailman kuumimmat ilmiöt. Kerromme myös, miten hyödynnät trendit omassa liiketoiminnassasi. Lataa raportti veloituksetta ja ota hyödyt irti.

Globaalit ruokatrendit -raportti on inspiroiva ja muhkea lukupaketti, jossa

  • esittelemme 5 globaalia ruokatrendiä ja kerromme esimerkein, miten ne näkyvät maailmalla. Voit myös tutustua näihin viiteen ilmiöön tiiviisti alta.
  • vinkkaamme konkreettisesti, miten voit itse hyödyntää trendejä omassa liiketoiminnassasi.
  • paljastamme, mitkä ilmiöt ovat nousussa ja ehkäpä tulevaisuuden trendejä.
  • kerromme muut kiinnostavat ravintolamaailman ilmiöt, kuten kuluttajia kiinnostavat ruokakulttuurit, trendikkäät tuotteet ja raaka-aineet, mielenkiintoiset maut ja ruokailmiöt somessa sekä paljon muuta!

”Trendit kertovat pinnalla olevista kuluttajakäyttäytymisen ja -asenteiden muutoksista. Niiden ymmärtäminen antaa hyvän pohjan asiakaslähtöiselle toiminnan kehittämiselle.”

-Laura Penttilä, Valio Consumer Insight Manager

Tilaa raportti täyttämällä oheinen lomake 👇

Saat sähköpostiisi koko kattavan trendiraportin, jonka avulla pääset mukaan ravintolamaailman kiinnostavimpiin ilmiöihin. Kerromme siinä käytännönläheisesti, miten voit ottaa trendeistä kaiken irti omassa liiketoiminnassasi.

Etunimi *

Sukunimi *

Puhelinnumero

Sähköposti *

Yritys/Organisaatio *

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt, että voimme olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Lomakkeen lähettämällä hyväksyt myös tietosuojaselosteemme.

Tiivistelmä 5 globaalista ruokatrendistä vuonna 2023

Lataamalla trendiraportin, saat yksityiskohtaiset kuvaukset jokaisesta näistä viidestä trendistä sekä käytännönläheiset vinkit siihen, miten niitä voi hyödyntää ammattikeittiöissä.

1. Vastuullisuus

Aihe on kuluttajille tärkeä, mutta ilmiön laaja-alaisuus ja monimutkaisuus tekevät siitä vaikean ymmärtää. Lisäksi hinnalla on vahva vaikutus päätöksentekoon. Yritysten odotetaan kertovan konkreettisesti toimista, joissa vastuullisuus toteutuu.

2. Kokonaisvaltainen terveys ja hyvinvointi

Kuluttajat haluavat voida paremmin ja elää terveellisemmin, mikä näkyy myös heidän ruokavalinnoissaan. Yksilöllisten seurantalaitteiden myötä ihmisistä on tullut oman terveytensä asiantuntijoita.

3. Helppous

Kuluttajat kaipaavat yhä enemmän sekä tuotteita että palveluja, jotka tuovat helpotusta ja ajansäästöä arkeen. Toive vaivattomuudesta ulottuu ruoan ostamisesta ja tilaamisesta sen syömiseen asti.​ Ruokatoimijoilta odotetaan tukea itselle sopivien valintojen tekemisessä.

​4. Ruokavalinnat osana identiteettiä

Ruoka ei ole enää vain välttämättömyys, vaan se määrittää vahvasti identiteettiä. Sosiaalinen media tuo valintoihin kansainvälisiä vaikutteita.

Tiesitkö, että 61 % kuluttajista kokee tärkeäksi, että brändit ja palvelut vastaavat heidän arvojaan? Oletko sinä huomioinut tämän liiketoiminnassasi? (Lähde: Innova trend survey, 2021)

5. Fyysisen ja digitaalisen yhdistäminen

Verkkomaailmassa vietetään yhä enemmän aikaa, ja yritysten kannattaa hyödyntää sen viestinnälliset ja yhteisölliset mahdollisuudet.

Jopa 73 % suomalaisnuorista käyttää sosiaalista mediaa apuna ruoanlaittoideoinnissa. Hyödynnätkö jo somen voiman? (Lähde: Foodwest, Foodata nuoriso -tutkimus, 2022)