Valio Aimo

Juustoiset ruokalistat

Juustot taipuvat niin keittoihin, pääruokiin, salaatteihin kuin jälkiruokiinkin. Nämä taatusti toimivat ja kustannustehokkaat suosikkireseptit sopivat niin henkilöstöravintoloihin kuin julkishallinnon lounaslistoille.

Juustot ovat loppumaton inspiraation lähde ruokalistoja suunnitellessa. Hyödynnä valmiiksi kootut ruokalistat tai rakenna oma listasi keitoista, salaateista, pääruoista ja jälkiruoista. Viikkolistat on rakennettu myös esivalmistelujen kannalta toimiviksi: keittiössä säilyy hyvä tunnelma, kun maanantaina saadaan lounas nousemaan nopeasti. Tiistaista eteenpäin ohjeissa on hieman enemmän edellisen päivän esivalmistelua. Ja perjantai on taas hyvä vetää helpomman kautta.

Hyödynnä valmiit lounaslistat tai kokoa omasi:

  1. Nappaa valmiit ruokalistaideat kolmelle viikolle. Jokaiseen lounaskattaukseen on suunniteltu joko keitto tai salaatti, pääruoka sekä jälkiruoka. Viikkolistat löydät suoraan tältä sivulta.
  2. Selaa resepti-ideoita kategorioittain ja valitse omalle listallesi sopivat juustoiset herkut keitoista, salaateista, pääruoista ja jälkiruoista.

Viikko 1 – reilusti kalaa ja kerran lihaa

Listalla on pari MiFu® annosta, lihaisampi vaihtoehto löytyy tällä kertaa salaatin puolelta. Pääruokana reilusti kalaa ja kerran lihaa. Maanantait ja perjantait ovat nopeampia päiviä. Perjantain Sloppy Joe -kastikkeen voi tarjota myös tortillojen tai riisin kera.

Maanantai

Tiistai

Keskiviikko

Torstai

Perjantai

Viikko 2 – sopivasti raikasta ja ronskia

Viikko alkaa helposti ja maukkaasti pizzapäivällä ja loppuu runsaaseen munakasruokaan. Tiistain moussaka ja keskiviikon kalapiiras vaatiivat hieman enemmän esivalmisteluja edellisenä päivänä, mutta ovat taatusti sen arvoisia!

Maanantai

Tiistai

Keskiviikko

Torstai

Perjantai

Viikko 3 – monipuolisesti kaikkea

Viikko alkaa todella helpolla kappaleruoalla maanantaina ja päättyy maailman helpoimpaan lasagneen perjantaina. Listalla on monipuolisesti kalaa, lihaa, kanaa ja Mifua. Torstain pääruoan voi korvata nopeammallakin pataruoalla, mutta tuunattuja ranskalaisia ei kannata jättää tekemättä.

Maanantai

Tiistai

Keskiviikko

Torstai

Perjantai

Selaa juustoisia reseptejä kategorioittain

Nappaa ammattikeittiöresepteistämme ideat ja suosikkiannokset lounaslistalle! Näissä ohjeissa juustot osoittavat monipuolisuutensa. Juustot antavat mehevää makua ja rakennetta uuniruokiin, rapeutta kuorrutuksiin, täyteläisyyttä keittoihin, ruokaisuutta salaatteihin ja raikkautta jälkiruokiin.

Maistuvat juustokeitot

Herkulliset juustoiset pääruoat

Raikkaat juustoiset salaatit

Ihanan täyteläiset jälkiruoat

Monen rakastetun ruokalajin salaisuutena on juusto. Se antaa ruokaan makua, rakennetta ja ulkonäköä. Juustonystävien iloksi niputimme yhteen Valion suosituimmat juustoreseptit ammattikeittiöille sekä parhaimmat vinkit juustorajoiluihin. Juhli juustoja, ja hemmottele asiakkaitasi inspiroivilla teemapäivillä!

juuston viemää