Voilà! 1/2019 -lehden leipomoreseptiikka

Alkutalven kylmyydessä maistuvat tutut turvalliset maut, kuten laskiaispullat ja Runebergin torttujen lisäksi muutkin makeat leivonnaiset. Ystävänpäivä ja muut alkuvuoden pienet juhlat tarjoavat leipureille tilaisuuden luoda makeita luomuksia.

Runebergin whoopien ja runebergin laskiaispullan esittelin jo edelliskerralla ja nyt katsahdamme muihin Voilá-lehden resepteihin tarkemmin.

Lehden kansikuvassakin esiintyvä ystävänpäiväleivos tuo tänä vuonna ystäville herkän sydänkuvioisen leivoksen, jonka maku on pirteä ja herkullinen. Leivos on helppo ja nopea valmistaa, ja sen juju on silikonimuotilla tehty pintakuviointi. Näitä on näpppärä valmistaa vaikka isompiakin määriä ja tyylikkään graafinen ulkoasu puhuttelee takuulla monia asiakkaitasi. Kauniissa lahjarasiassa leivos on täydellinen lahja ystävälle!

Jälkiruokien aatelistoon kuuluvat marenkileivonnaiset

Marenkileivonnaiset vaativat huolellisuutta ja ammattitaitoa, jotta kakku tai leivos on rakenteeltaan ja maultaan täydellinen. Tyrni-marenkikakku on pirteän raikas, jossa marengin makeus ja rapeus tuovat täyteläisen ja pehmeän täytteen vastaparin. Täyte on helppo valmistaa ja sen maku muodostuu hapokkaasta tyrnimehusta, täyteläisestä Viola tuorejuustosta, makeasta Valio kinuskitäytteestä ja kermasta. Kakku kannattaa tarjoilla valmistuspäivänä, sillä marengin kostuessa osa rakenteesta katoaa. Hyvä maku joka tapauksessa kuitenkin säilyy.

Keväiset, suloiset petit fours

Pienet leivonnaiset ovat aina paikallaan erilaisissa juhlatilaisuuksissa, mutta myyvät hyvin myös kahviloissa, kun haluaa nauttia pientä makeaa kahvin kera. Valion lemon curd täyte ja vanilja-tuorejuustotäyte ovat molemmat suuressa roolissa näissä keltaisissa petit fours leivoksissa. Tikkarimallinen leivos on uusinta uutta ja näin pienenä leivoksena vastustamattoman söpöjä tarjota. Murokuppeihin tehtävät pikkuleivokset on erittäin nopeita valmistaa lähes sarjatyönä.

Raikkaat maut ja pirteät värit ovat tärkeitä elementtejä, kun suunnittelet kevään tuotevalikoimaasi. Houkuttelevuus on avainsana, jotta saat asiakkaasi tekemään valinnan ja saat hänen palaamaan uudestaankin.