Valio Aimo

Hygge joulu

Valintasi on skandinaavisen tunnelmallinen Hygge, jossa yhdistyy tanskalainen kotoilu ja raikas pohjoismainen ruokatrendi.

Hygge-teeman ruoka on rentoa ja raikkaan skandinaavista. Tähän on rakennettu kolme menukokonaisuusehdotusta, jotka pystyt toteuttamaan sekä noutopöytä- että lautastarjoiluna. Reseptiikka sisältää kalaa ja äyriäisiä, kasviksia, ruokaisia leipiä ja maukkaita makeita. Poimi tältä sivulta reseptit ja kattaus- sekä somistusideat. Löydät myös linkin valmiiseen Hygge Spotify joulumusiikkilistaan.

Hygge MENU 1

Hygge MENU 2

Hygge MENU 3: Alkupala

Jouluplatteri jaettavaksi tai noutopöytään.
Hyvikkivinkki: Käytä erilaiset joulukalat smörrebrödien, uuniperunoiden tai kolmioleipien täytteeksi.

Hygge MENU 3: Pääruoka

Hyvikkivinkki: Joulupöydän keitetyt perunat muuttuvat herkullisiksi rapeiksi karamellisoiduiksi lisukeperunoiksi pääruoalle.

Hygge MENU 3: Jälkiruoka

Hyvikkivinkki: Tuunaa riisipuuro risalamande riisivanukkaaksi.

Hygge joulukokki Pipsa Hurmerinta

Hygge oli minulle todella hyvä teema ja niin jouluun sopiva. Halusin menuseen raikkautta ja värikkyyttä, jotain mikä tuntuu tutulta ja turvalliselta, pienellä Twistillä. Katso alta Pipsan luoma Hygge teemainen joulumenu.

Lue Pipsan visio joulusta

Kattaus ja somistus

Hyggeily on pehmeyttä, kotoisuutta, mukavuutta ja rentoutta. se on hyviä makuja ja tunnelmointia kynttilän valossa. Kattaus ja somistus on kodikasta, tanskalaisen tyylikästä ja luonnollista. Tee se itse - DIY - ohjeilla teet helposti ja vastuullisesti koristeet ravintolasi juhlasesonkiin.

Koristeltu puunoksa noutopöydän somisteeksi

Yksi näyttävä oksa muutamalla joulupallolla on helposti toteutettava somiste ravintolasi katseenvangitsijaksi. Hae luonnosta maahan tippunut kuivunut puunoksa ja ripusta oksa noutopöydän yläpuolelle tai seinälle. Voit myös ripustaa useampia oksia asiakaspöytien päälle. Kiinnitä oksaan erilaisia joulupalloja narulla.

Korkeuseroja noutopöytään puulankulla

Puu materiaalina tuo lämpöä ravintolan somistukseen ja kattaukseen. Aseta noutopöytään lankku, jonka päälle voit asettaa ruokia, kynttilälyhtyjä tai koristeita. Korokkeiksi lankun alle voit laittaa esimerkiksi vanhat kattilat, tiiliä tai puulaatikoita. Voit tuoda pieniä lyhdyillä koristeltuja lankkuja somisteeksi myös asiakaspöytiin.

Jouluiset oksat lasipulloissa

Pienillä asioilla saat jo uutta jouluista ilmettä ravintolasaliin. Laita lasipulloihin rennosti havupuun oksia. Sommittele esimerkiksi kolmen erikokoisen pullon ryhmiin, jotta saat rytmiä kattaukseen. Voit myös laittaa vain yhden oksan maljakkoon ja ripustaa siihen joulupalloja.

Luonnonmateriaalit pöytäkoristeina

Luonnonmateriaalit ihastuttavat aina ja ne ovat myös helppoja ja kustannustehokkaita toteuttaa. Hae metsästä erilaisia havuja, oksia, käpyjä ja muuta pöytäkoristeeksi sopivaa ja asettele köynnöksen muotoon noutopöytään tai asiakaspöytien keskelle. Ripottele joukkoon kuivattuja appelsiininsiivuja tuomaan väriä.

Helppo pöytäkoriste rosmariinista

Nopea tapa tuoda jouluista ilmettä ravintolaan on koristaa pöydät rosmariinikimpulla tai muilla yrteillä. Pyydä keittiötä tilaamaan salille muutama puntti rosmariinia, jaa ne pieniksi nipuiksi ja sido ympärille luonnonnarua. Kiinnitä niput narulla pöydänpäädystä roikkuvaan pöytäliinaan. Voit myös laittaa rosmariinikimput vaikka maljakkoon, jos ravintolassasi ei ole pöytäliinoja käytössä.

Servettikoriste keittiön antimista

Pienellä panostuksella tavallinen paperiservettikin saa aivan uuden ilmeen. Solmi servetin ympärille muutama kierros juuttinarua, pujota keskelle rosmariininoksa ja kanelitanko. Samalla levität joulun tuoksua ravintolaasi.

HYGGE -soittolista

Tunnelman kruunaa musiikki. Avaa valmiiksi tunnelmaan luotu soittolista ja varmista elämyksellisyys.

Avaa soittolista >

To do -lista

Muistitko varmasti tehdä kaikki valmistelut? Lataa tämä to do -lista, johon on valmiiksi mietitty kaikki tarpeelliset tehtävät onnistuneen joulun luomiseen.

Avaa to do -lista

Katso muut jouluteemat: