Siirry sisältöön
Tuotteen takana

Mitä on Valio Oddlygood®?

Mitä on Valio Oddlygood®?

1. Kenelle Valio Oddlygood® tuotteet sopivat?

Valio Oddlygood® tuotteet on tarkoitettu kaikille, jotka hakevat vaihtelua ruokavalintoihin tai etsivät ravitsemuksellisesti monipuolisia kasviperäisiä tuotteita. Tuotteet ovat 100 % kasviperäisiä, joten ne sopivat myös vegaaneille. Oddlygood gurtit, kaurajuomat, ruuanvalmistustuotteet ja Valio Oddlygood® Veggie -siivut ovat gluteenittomia.

2. Sopivatko tuotteet vegaaneille?

Valio Oddlygood® tuotteet sopivat vegaaneille, sillä tuotteissa ei ole käytetty eläinperäisiä aineita minkään ainesosien, esimerkiksi hapatteiden, tuotannossa. Tuotteiden D2-vitamiini on kasviperäistä. Olemme noudattaneet European Vegetarian Unionin periaatteita vegaanisten tuotteiden valmistuksesta ja varmistaneet raaka-aineiden toimittajilta aineiden sopivuuden vegaaneille.

3. Sopivatko tuotteet keliaakikoille?

Kaura on luontaisesti gluteenitonta, ja Valio Oddlygood® välipalat, ruuanvalmistustuotteet sekä Valio Oddlygood® kaurajuomat on valmistettu kotimaisesta puhdaskaurasta. Ne ovat siis gluteenittomia ja sopivat keliaakikolle.  Valio Oddlygood® Veggie siivut ja raasteet sopivat keliaakikolle.

4. Ovatko Valio Oddlygood® tuotteet maidottomia?

Valio Oddlygood® tuotteet on tehty 100 % kasviperäisistä raaka-aineista ja ne sopivat vegaaneille. Kuten kaikki kasviperäiset tuotteet, Valio Oddlygood® tuotteet ovat laktoosittomia. Ne eivät sisällä maitoa raaka-aineena,  mutta Valio Oddlygood® Veggie siivut ja raasteet saattavat sisältää pieniä määriä maitojäämiä.

5. Ovatko Valio Oddlygood® tuotteet kotimaisia?

Valio Oddlygood® tuotteet tuovat uuden kotimaisen vaihtoehdon kasviperäisten tuotteiden kategoriaan. Valio Oddlygood® kaurajuomilla sekä kaurapohjaisilla gurteilla on Hyvää Suomesta -merkki eli ne sisältävät vähintään 75 % kotimaisia raaka-aineita ja vähintään yksi raaka-aineista on 100 % kotimainen: kaikki käyttämämme kaura on kotimaista. Tuotteet valmistetaan Valion Oulun, Riihimäen, Turengin tehtailla.

6. Kuinka paljon Valio Oddlygood® tuotteissa on sokeria?

Kaurapohjaisen gurtin sokeripitoisuudet ovat seuraavat: mansikka 9,7 g/100g, vadelma 9,4 g/100 g, mustikka 9,5 g/100 g, mango 9,9 g/100 g ja vanilja 9,3 g/100 g, maustamaton kaura & kookos 4,4 g/100 g. Valio Oddlygood® vähäsokerinen kaurapohjainen gurtti -tuotteet sisältävät tätä vähemmän sokeria:  4,9 g/100 g. Maustamattoman kaurajuoman sekä Valio Oddlygood® Barista kaurajuoman kaikki sokeri on viljan luontaisia sokereita, eikä tuotteisiin lisätä sokeria. Nämä juomat sisältävät sokereita 3,5 g /100 g.

Kaikilla Oddlygood® gurteilla on Sydänmerkki, eli ne ovat omassa tuoteryhmässään terveellisempiä valintoja sokerin, suolan ja rasvan suhteen. Saadakseen Sydänmerkin jogurteissa ja kasviperäisissä vaihtoehdoissa saa olla sokeria korkeintaan 10 g/100 g.

7. Onko Valio Oddlygood® tuotteissa lisäaineita?

Valio Oddlygood® kaurajuoma on lisäaineetonta. Kaurapohjaiset gurtit maustetaan marjoilla ja hedelmillä sekä aromeilla samalla tavoin kuin esimerkiksi maustetut jogurtit. Makeutukseen käytetään tavallista sokeria. Myös maustettuihin gurtteihin on lisätty aromeita korostamaan makua, ja niissä on valmistusaineiden mukana tulevaa muunnettua tärkkelystä. Osassa tuotevariantteja on väriaineita kuten punajuuriväri, beetakaroteeni ja kurkumiini. Valio Oddlygood® Veggie siivujen ja raasteen lisäaineilla tähdätään hyvään makuun ja käyttöominaisuuksiin.

8. Mitä nimet Valio Oddlygood® ja gurtti tarkoittavat?

Oddlygood® tarkoittaa vapaasti suomennettuna ”erikoisen hyvää”. Tuotteiden kehityksessä hyvä maku on ollut tärkein tekijä, ja hyvyydellä viitataan myös brändin hyväntahtoiseen ja positiiviseen luonteeseen. Valion lisäksi muutamat muut valmistajat käyttävät gurtti-sanaa ja sen eri kielimuotoja viitatessaan kasviperäisiin lusikoitaviin välipalatuotteisiin. Uskomme, että sana gurtti vakiintuu hiljalleen tuotenimeksi.

9. Missä tuotteet valmistetaan?

Kaikki Oddlygood® tuotteet valmistetaan Suomessa, Valion tuotantolaitoksissa.

10. Mitä Valion kaurajuomien valmistuksessa syntyvälle kauran sivutuotteelle tehdään?

Valmistamme Valio Oddlygood® kaurajuomat ainutlaatuisella tavalla, jossa kaurajauho on kokonaisuudessaan mukana myös lopulta juomassa. Koska emme poista kaurajuomasta mitään ennen sen pakkaamista (esimerkiksi suodattamalla), ei tällaista sivutuotetta tuotteemme valmistuksessa synny. Tällä tavalla vähennämme ruokahävikkiä. Valmistustapamme on ainutlaatuinen, sillä tyypillisesti kaurajuomien valmistuksessa osa kaurasta erotetaan ja käytetään esimerkiksi eläinten rehuksi.

Search