Leivonnan koti

Leivontaa ja itse tekemisen iloa kotikeittiössä

Olemme koonneet sinua varten yhteen paikkaan kaikki parhaat reseptimme ja vinkkimme leivontaan. Löydät täältä ohjeet niin ihaniin kakkuihin ja makeisiin piirakoihin kuin rapeakuorisiin leipiin ja voileipäkakkuihin. Valio Koekeittiön testaamilla resepteillä onnistut varmasti, oli kyseessä sitten arki-illan sämpylät tai tärkeiden juhlien juustokakku.

Pienet mutta tärkeät makeat

Arjessa tai juhlien kahvipöydässä maistuvat myös kuivakakut, muffinit, keksit ja pullat. Hyvin säilyvät kakut sopivat hyvin lahjaksi ja myyjäisiin, ja pullia on kätevä tehdä kerralla isompi määrä pakkaseen. Etsitpä sitten täydellistä reseptiä korvapuusteihin, parhaisiin suklaamuffinseihin tai mureimpiin pikkuleipiin, löydät sen täältä.

Muffinssit ja kuppikakut moneen makuun
Leivotaan pullaa
Makea piirakka maistuu aina
Kuivakakku on luottoleivonnainen joka juhlaan
Pikkuleivät ja keksit maistuvat kahvipöydässä
Onnistu macaron-leivoksien valmistuksessa

Reseptit suolaiseen leivontaan

Onko ihanampaa aloitusta aamulle kuin uunituore, itse leivottu leipä? Vastustamaton tuoksu saa tarttumaan taikinakulhoon kerta toisensa jälkeen. Leivän leipominen onkin harrastus, joka vie helposti mukanaan!

Pienet suolaiset leivonnaiset ja suolaiset piirakat tuovat sopivaa vastapainoa makeille tarjoiluille. Rentoutensa ansiosta ne ovat täydellistä tarjottavaa myös illanistujaisiin, ystävien teehetkeen tai ihan tavallisen arki-illan iloksi. Täältä löydät kaikki reseptit suolaiseen leivontaan!

Itse leivottu leipä
Itse tehdyt sämpylät maistuvat aina
Pizzaa kotikeittiöstä
Voileipäkakku on juhlapöydän klassikko
Suolainen piirakka sopii moneen
Parhaat pikkusuolaiset

Juhlien ja kahvipöydän makeat leivonnaiset

Makeat leivonnaiset kruunaavat kruunaavat juhlan ja ovat mahtava tapa ilahduttaa läheisiä arjessakin. Toisinaan kaunis kakku riittää sellaisenaan pienen juhlan syyksi: mieti vaikka kesän ensimmäistä mansikkakakkua tai uunista juuri otettua omenapiirakkaa syksyisenä iltana. Nappaa parhaat vinkkimme ja leivo upeita täytekakkuja, täyteläisiä juustokakkuja, makeita piirakoita ja kahvin kanssa maistuvia kuivakakkuja!

Hurmaavat marenkikakut
Täytekakku kruunaa juhlan
Juustokakku joka makuun
Makea piirakka maistuu aina
Unelmien kääretortut ja vinkit onnistumiseen
Kakkujen koristeluideat

Vinkit leivontaan

Leipominen on monelle rakas harrastus, jonka lopputuloksena syntyy paljon muutakin kuin pullaa.  Se voi olla rentouttavaa omaa aikaa tai mukavaa yhdessäoloa perheen, kavereiden tai puolison kanssa.  Leipominen on mahtava tapa toteuttaa omaa luovuuttaan ja siitäkin ihanaa, että uuden opettelu ja kokeileminen eivät koskaan lopu kesken!  Kokosimme yhteen vinkkejä niin aloitteleville kuin kokeneemmillekin leipureille.

Eri vuokakoot: miten muokata kakkuohje sopivaksi?
Jenni Luoma
Lasten kanssa leipominen
Päivi Pitkänen
Mitä eroa on kuohukermalla ja vispikermalla?
Anna
Mika Parviaisen vinkit: kakkujen kuorrutus ja koristelu
Jaana Kiesiläinen
Liivatteen käyttö leivonnassa: näin onnistut!
Anna
Gluteeniton leivonta
Anna
Joko otetaan jauhot, vispilä ja essu esiin ja ruvetaan leipomaan?

Leivo Miisan inspiroimana!

Suomen suosituin somevaikuttaja Mmiisas rakastaa leipoa. Leivontasarjassa HYVVÄÄ jokaisessa jaksossa leivotaan useampi herkku, jotka valmistuvat näppärästi kotona.

Katso ja innostu
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›