pariskunta leipoo

Kaikki reseptit leivontaan

Olemme koonneet sinua varten kaikki parhaat reseptimme ja vinkkimme leivontaan. Löydät täältä ohjeet herkullisiin kakkuihin, makeisiin piirakoihin, rapeakuorisiin leipiin ja voileipäkakkuihin. Valio Koekeittiön testaamilla resepteillä onnistut varmasti, oli kyseessä sitten arki-illan sämpylät tai tärkeiden juhlien juustokakku.

Makea leivonta

Kaikki reseptit makeaan leivontaan! Leivo upeita täytekakkuja, täyteläisiä juustokakkuja, makeita piirakoita ja kahvin kanssa maistuvia kuivakakkuja. Etsitpä sitten täydellistä reseptiä korvapuusteihin, parhaisiin muffineihin tai mureimpiin pikkuleipiin, olet tullut oikeaan paikkaan.

Makeat leivonnaiset kruunaavat niin isot kuin pienemmätkin juhlat. Mitä olisivatkaan synttärit ilman kakkua tai kahvikutsut ilman piirakkaa tai pullaa? Toisinaan kaunis kakku riittää sellaisenaan pienen juhlan syyksi: mieti vaikka kesän ensimmäistä mansikkakakkua tai uunista juuri otettua omenapiirakkaa syksyisenä iltana.

Leipominen on monelle rakas harrastus, jonka lopputuloksena syntyy paljon muutakin kuin pullaa. Leivonta voi olla rentouttavaa omaa aikaa tai mukavaa yhdessäoloa perheen, kavereiden tai puolison kanssa. Onnistunut leivonnainen on leipurin paras palkinto ja ihanaa pientä hemmottelua arjen keskellä.

Kuorruttaminen ja koristelu ovat osa leivonnan lumoa. Fantasiakakut, marsipaaniruusut, kermapursotukset ja muut leivonnan koristeluniksit tarjoavat loistavan tilaisuuden toteuttaa omaa luovuutta.

Leipominen on siitäkin ihanaa, että uuden opettelu ja kokeileminen eivät koskaan lopu kesken. Aina löytyy uusi ihana kakkuresepti, hauska koristelutekniikka tai aivan uudenlainen leivontaidea, jota on yksinkertaisesti pakko päästä kokeilemaan.

Rentouttavaan taikinaterapiaan ei tarvita juuri muuta kuin vähän jauhoja, hieman hiivaa ja muutama tunti aikaa. Joko otetaan kulhot, vispilä ja essu esiin?

Suolainen leivonta

Täydellinen leipä, kuohkeat sämpylät ja se paras suolainen piirakka. Illanistujaisten pikkusuolaiset ja juhlapöydän upein voileipäkakku. Tästä löydät kaikki reseptit suolaiseen leivontaan.

Onko ihanampaa aloitusta aamulle kuin uunituore, itse leivottu leipä? Leivän leipominen on harrastus, joka vie helposti mukanaan. Rapeakuorisessa leivässä, juuri sopivan sitkoisissa sämpylöissä ja täydellisessä pizzapohjassa on aina mukana myös ripaus taikaa. Ehkä siksi ne houkuttelevat tarttumaan taikinakulhoon kerta toisensa jälkeen.

Monilla suolaisilla leivonnaisilla on hieman arkinen maine, mutta ne kuuluvat juhlaan yhtä lailla kuin kakut, pikkuleivät ja muut makeat herkut. Kahvipöytiin näyttävän paluun tehnyt voileipäkakku on vähintään yhtä upea ilmestys kuin kermakakkukin. Pienet suolaiset leivonnaiset ja suolaiset piirakat tuovat sopivaa vastapainoa makeille tarjoiluille. Rentoutensa ansiosta ne ovat täydellistä tarjottavaa myös illanistujaisiin, ystävien teehetkeen tai ihan tavallisen arki-illan iloksi.

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi