Suolainen piirakka sopii moneen

Suolaiset piirakat maistuvat niin illanistujaisissa, juhlien buffet-pöydässä kuin lounaana salaatin kera. Leivo omaksi tai vieraiden iloksi!

Suolaisten piirakoiden suosikit

Suolaiset piirakat ovat suomalaisten suosikkeja. Pala piirasta raikkaan salaatin kanssa on mainio lounas. Lounaalla tai arki-iltana tarjottavaksi sopivat etenkin kasviksista valmistuvat piirakat, kuten kasvis-linssipiirakka tai juusto-pinaattipiiras. Pellillä valmistuvasta Kinkkupiirakasta, kaalipiirakasta ja peltilihapiirakasta riittää monella syöjälle.

Illanistujaisissa ja juhlissa piirakka saa olla maultaan ja koostumukseltaan tuhdimpi. Ehdottomia suosikkeja ovat savukalapiirakka ja poropiirakka. Isolle porukalle piirakkaa kannattaa tehdä pellillinen. Kasvissyöjille maistuu Välimeren kasvispiirakka.

Sesongin raaka-aineet saavat maistua suolaisten piirakoiden täytteissä. Keväällä nautitaan tuoreparsapiirakasta, kun taas syksyllä maistuvat erilaiset sienipiiraat kantarellipiirakasta suppilovahveropiirakkaan. Suolainen punajuurikakku on kakun ja suolaisen piirakan herkullinen välimuoto, joka  leivotaan piirakkapohjaan.

Vinkki: Suolaiset piirakat ovat myös loistava vierasvara, sillä ne voi tehdä etukäteen pakkaseen.

Suolaiset piirakkapohjat

Olemme kehittäneet suolaisen piirakkapohjan perusreseptin, joka toimii täytteelle kuin täytteelle. Jos kaipaat mehevämpää pohjaa, lisää pohjaan tuorejuustoa tai jogurttia. Täyteläistä makua saat erilaisia juustoraasteita käyttämällä. Pohjaan voi hyvin lisätä myös kasvis- tai juuresraasteita.

Suolainen piirakkapohja

Gluteeniton piirakkapohja

Mainion gluteenittoman piirakkapohjan saat gluteenittoman kinkkupiirakan reseptistä. Lue myös vinkit gluteenittomaan leivontaan!

Näin teet täydellisen piirakkapohjan

Maukas pohja on hyvän suolaisen piirakan perusta. Olennaista pohjan valmistuksessa on raaka-aineiden ja taikinan lämpötila sekä esipaistaminen. Katso Valio Koekeittiön Annan vinkit täydellisen piirakkapohjan valmistamiseen!

Näin onnistut

Täyteläisen piirakan salaisuus

Täyteläisen maun saa helposti aikaan juustolla, jota voi raastaa niin pohjan kuin täytteenkin sekaan. Raastetun juuston rinnalla tai tilalla kannattaa kokeilla myös maustettuja Valio Viola® tuorejuustoja ja maustettuja ruokakermoja.

Kaikki suolaiset piirakat

Yli 100 reseptiä herkullisiin suolaisiin piirakoihin! Pääseekö uuniin tällä kertaa Quiche Lorraine, kylmäsavulohipiirakka vai kenties keltainen broileripiirakka?

Katso reseptit
Maukas pohja on hyvän suolaisen piirakan perusta.

Katso lisää vinkkejä suolaiseen leivontaan:

Voileipäkakku on juhlapöydän klassikko
Parhaat pikkusuolaiset
Pizzaa kotikeittiöstä

Kasvisruokailijan mehukas hummuspiirakka juhlaan ja arkeen

Kesän juhlat lähestyvät ja vieraiden joukossa voi olla kasvisruokalijoita tai vegaaneja. Leivo tarjolle mehevä, vegaaninen piirakka näillä vinkeillä.

Soseuta kikherneet mausteineen hummustahnaksi ja leivo tarjolle piirakka, jossa hummus yhdessä kasviperäisen, juuston tavoin käytettävän Valio Oddlygood® Veggie raasteen kanssa tekevät piirakantäytteestä mehukkaan ja maistuvan.

Värikkäät kasvikset saavat loistaa piirakan pääosassa, mutta kaveriksi kannattaa lisätä mausteisuutta ja potkua tuomaan chorizoa – tässä reseptissä  tietenkin vegaanisena versiona. Piirakan voi myös valmistaa perinteisen pyöreän piirakkavuoan sijaan pitkulaiseen vuokaan, josta se on helppo paloitella juhlatarjoiluihin sopiviksi annospaloiksi.

Päästä Välimeren kasvikset valloilleen ja anna värikkään piirakan houkutella luokseen koko juhlaväki!

Katso resepti
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›