Kasvisruokailijan mehukas hummuspiirakka juhlaan ja arkeen
Kesän juhlat lähestyvät ja vieraiden joukossa voi olla kasvisruokalijoita tai vegaaneja. Leivo tarjolle mehevä, vegaaninen piirakka näillä vinkeillä.
Suolaiset piirakat ovat todellisia leivonnan moniottelijoita. Piirakat sopivat arkiseksi lounaaksi, valmistujaisten ja muiden juhlahetkien tarjottavaksi sekä kaikkeen siltä väliltä. Leivo omaksi tai perheen iloksi!
Suolaiset piirakat ovat suomalaisten suosikkeja. Lounaalla tai arki-iltana tarjottavaksi sopivat etenkin tutut klassikot: kinkkupiirakka, tonnikalapiirakka ja peltilihapiirakka sekä kasviksista valmistuvat piirakat, kuten Välimeren juustopiirakka.
Illanistujaisissa ja juhlissa piirakka saa olla maultaan ja koostumukseltaan tuhdimpi. Ehdottomia suosikkeja ovat lohipiirakat sekä kinkkupiirakat. Isolle porukalle piirakkaa kannattaa tehdä pellillinen. Kokeile vaikkapa välimerellistä jauhelihapiirakkaa pellillä.
Kuten muussakin ruoanlaitossa, myös piirakoissa kannattaa hyödyntää sesongin parhaita raaka-aineita. Leivo loppukesän kunniaksi tomaattipiirakkaa tai laita syksyn sienisato piirakkaan, vaikkapa suppilovahveropiirakan muodossa.
Vinkki: Suolaiset piirakat ovat myös loistava vierasvara, sillä ne voi hyvin leipoa etukäteen ja pakastaa.
Suolaisen piirakkapohjan perusresepti toimii täytteelle kuin täytteelle. Jos kaipaat mehevämpää pohjaa, lisää pohjaan tuorejuustoa tai jogurttia. Täyteläisen maun saa helposti aikaan juustolla, jota voi raastaa niin pohjan kuin täytteenkin sekaan. Raastetun juuston rinnalla tai tilalla kannattaa kokeilla myös maustettuja Valio Viola® tuorejuustoja ja maustettuja ruokakermoja. Halutessasi voit käyttää piirakkapohjaan myös kasvis- tai juuresraasteita, jotka antavat niin makua kuin väriäkin.
Mainion gluteenittoman piirakkapohjan saat gluteenittoman kinkkupiirakan reseptistä. Lue myös vinkit gluteenittomaan leivontaan!
Maukas pohja on hyvän suolaisen piirakan perusta. Olennaista pohjan valmistuksessa on raaka-aineiden ja taikinan lämpötila sekä esipaistaminen. Katso Valio Koekeittiön Annan vinkit täydellisen piirakkapohjan valmistamiseen!
Näin onnistutIlona Köckritz-Perkiö
Valio Koekeittiö
Ruokaohjeet, tuotetestit ja ruokajutut ovat Ilonan sarkaa Valio Koekeittiössä. Koululaisperheen vauhdikas arki siivittää usein helpottavia ideoita ja uskaliaita kokeiluja resepteihin.
Kesän juhlat lähestyvät ja vieraiden joukossa voi olla kasvisruokalijoita tai vegaaneja. Leivo tarjolle mehevä, vegaaninen piirakka näillä vinkeillä.
Soseuta kikherneet mausteineen hummustahnaksi ja leivo tarjolle piirakka, jossa hummus yhdessä kasviperäisen, juuston tavoin käytettävän Valio Oddlygood® Veggie raasteen kanssa tekevät piirakantäytteestä mehukkaan ja maistuvan.
Värikkäät kasvikset saavat loistaa piirakan pääosassa, mutta kaveriksi kannattaa lisätä mausteisuutta ja potkua tuomaan chorizoa – tässä reseptissä tietenkin vegaanisena versiona. Piirakan voi myös valmistaa perinteisen pyöreän piirakkavuoan sijaan pitkulaiseen vuokaan, josta se on helppo paloitella juhlatarjoiluihin sopiviksi annospaloiksi.
Päästä Välimeren kasvikset valloilleen ja anna värikkään piirakan houkutella luokseen koko juhlaväki!