Siirry sisältöön
Suolainen piirakka

Leivonta

Suolainen piirakka sopii moneen

Suolaiset piirakat ovat todellisia leivonnan moniottelijoita. Piirakat sopivat arkiseksi lounaaksi, valmistujaisten ja muiden juhlahetkien tarjottavaksi sekä kaikkeen siltä väliltä. Leivo omaksi tai perheen iloksi!

suolaisten piirakoiden suosikit

Tutut klassikot kinkkupiirakka, tonnikalapiirakka ja vanhanajan lihapiirakka tekevät kauppansa niin juhlissa kuin iltapalanakin ympäri vuoden. Kesäauringon kypsyttämät tomaatit maistuvat taivaalliselta tomaattipiirakan muodossa. Syksyllä maistuu hurmaava karamellisoitu sipulipiirakka ja rouhea sienigalette. Fiinimpien juhlien suolainen suosikki on juurespiiraat, joissa maistuvat palsternakka ja kylmäsavulohituorejuusto.

Helppoa kuin piirakanteko

Kaupan pakastealtaasta napattu valmis voitaikina on täydellinen vaihtoehto niihin hetkiin, kun haluat oikaista mausta tinkimättä. Voitaikina on ihanan mehevä, lehtevä ja ennenkaikkea helppo vaihtoehto piirakkapohjaksi. Levitä pohjalle maustettua tuorejuustoa ja kerrostele päälle suosikkitäytteesi. Helppo lohipiirakka sopii sesonkiin kuin sesonkiin.

Pellin täydeltä piirakkaa

Suuremmat juhlat vaativat suuremman piirakan. Leivo kerralla kokonainen pellillinen piirakkaa, josta riittää tarjottavaa reilummallekin porukalle. Valmiiksi leikatut palat säätelevät näppärästi menekkiä. Pellillisestä piirakkaa riittää muutama pala myös pakastimeen tulevia herkkuhetkiä varten.

Suolaiset piirakkapohjat

Suolaisen piirakkapohjan perusresepti toimii täytteelle kuin täytteelle. Jos kaipaat mehevämpää pohjaa, lisää pohjaan tuorejuustoa tai jogurttia. Täyteläisen maun saa helposti aikaan juustolla, jota voi raastaa niin pohjan kuin täytteenkin sekaan. Halutessasi voit käyttää piirakkapohjaan myös kasvis- tai juuresraasteita, jotka antavat niin makua kuin väriäkin.

Gluteeniton piirakkapohja

Mainion gluteenittoman piirakkapohjan saat gluteenittoman kinkkupiirakan reseptistä. Valitse täytteeksi makusi mukaan kinkkua, kasviksia tai kalaa.

Näin teet täydellisen piirakkapohjan

Maukas pohja on hyvän suolaisen piirakan perusta. Olennaista pohjan valmistuksessa on raaka-aineiden ja taikinan lämpötila sekä esipaistaminen. Katso Valio Koekeittiön Annan vinkit täydellisen piirakkapohjan valmistamiseen!


Search