Siirry sisältöön
Juustopiirakka pellillinen

Juustopiirakka pellillinen

Suolaisessa juustopiirakassa on mehevä täyte Emmental juustosta ja pekonista. Leikkaa pellillisestä piirakkaa sopivat annospalat ja viimeistele juhlaan sopiviksi.

Juustopiirakka pellillinen

Ainekset

uunipellillinen

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 300 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 7½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kylmää vettä

Täyte

  • 1 pkt pekonia
  • 8 kananmunaa
  • 1 pussia (400 g)
    Valio Emmental punaleima raastetta
    Valio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
    Valio Emmental e400 g raaste (punaleima)
  • 2 prk (à 200 g)
    Valio Eila® kermaviiliä
    Valio laktoositon kermaviili sopii monipuolisesti dippailuun, ruoanlaittoon ja kylmiin kastikkeisiin salaatin, uunilohen tai grilliruokien kaveriksi.…
    Valio kermaviili 200 g laktoositon
  • 2 prk (à 2 dl)
    Valio kuohukermaa laktoositon
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 3,3 dl laktoositon
  • ¾ tl suolaa

Koristeluun

  • 0 kg salaatti- tai versosekoitusta
  • 0 kg mansikoita
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 rkl vihreää pestoa
  • 1 dl pinjansiemeniä

Ohje

  1. Sekoita pehmeään voihin jauhot ja kylmä vesi.
  2. Laita reunalliselle uunipellille leivinpaperi. Taputtele taikina paperille ja ylös reunoille.
  3. Esipaista pohjaa uunin alatasolla 200 asteessa 10 min.
  4. Paahda pekonit, hienonna. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää pekonimuru, juustoraaste, kermaviili, kerma ja suola. Sekoita hyvin.
  5. Kaada täyte vuokaan.
  6. Kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa n. 35 min tai kunnes kypsä ja pinta on saanut väriä.
  7. Anna jäähtyä. Leikkaa annospaloiksi ja koristele tuoreilla versoilla ja mansikoilla. Yhdistä öljy ja pesto. Pirskottele palojen pinnalle. Viimeistele pinjansiemenillä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 326 kcal
Proteiini 9,3 g
Hiilihydraatti 12,7 g
Rasva 26,4 g
Tyydyttynyt rasva 13,4 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • salaatti- tai versosekoitusta
  • mansikoita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search