Juustopiirakka pellillinen

Tehnyt JaanaValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Jaana
Valio Koekeittiöstä

Juustopiirakka pellillinen

Juustopiirakka pellillinen

Suolaisessa juustopiirakassa on mehevä täyte Emmental juustosta ja pekonista. Leikkaa pellillisestä piirakkaa sopivat annospalat ja viimeistele juhlaan sopiviksi.

1 h 40 min
helppo
320 kcal / 100g
0
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Jaana
Valio Koekeittiöstä

Ainekset1 uunipellillinen

1 uunipellillinen

Pohja

300 g
7½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
kylmää vettä

Täyte

1 pkt
pekonia
8
kananmunaa
1 pussia (400 g)
2 prk (à 200 g)
2 prk (à 2 dl)
¾ tl
suolaa

Koristeluun

salaatti- tai versosekoitusta
mansikoita
½ dl
oliiviöljyä
2 rkl
vihreää pestoa
1 dl
pinjansiemeniä

Ohje

  1. Sekoita pehmeään voihin jauhot ja kylmä vesi.
  2. Laita reunalliselle uunipellille leivinpaperi. Taputtele taikina paperille ja ylös reunoille.
  3. Esipaista pohjaa uunin alatasolla 200 asteessa 10 min.
  4. Paahda pekonit, hienonna. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää pekonimuru, juustoraaste, kermaviili, kerma ja suola. Sekoita hyvin.
  5. Kaada täyte vuokaan.
  6. Kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa n. 35 min tai kunnes kypsä ja pinta on saanut väriä.
  7. Anna jäähtyä. Leikkaa annospaloiksi ja koristele tuoreilla versoilla ja mansikoilla. Yhdistä öljy ja pesto. Pirskottele palojen pinnalle. Viimeistele pinjansiemenillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
320 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
26 g
Tyydyttynyt rasva
14 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›