Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Tomaattipiirakka

Kun tomaatit ovat makeimmillaan, on aika leipoa tämä täydellinen helppo tomaattipiirakka! Rapea pohja, täyteläinen täyte ja kaunis, värikäs pinta tekevät tästä piirakasta todellisen katseenvangitsijan. Täytteen yllättävä tähti on sulatejuustosattumat, jotka tuovat lempeää potkua jokaiseen suupalaan. Tarjoa piirakka lämpimänä tai huoneenlämpöisenä – tyylikäs tomaattipiirakka sopii niin kesäjuhlien noutopöytään, arkiseksi herkuksi vihersalaatin kanssa tai vaikkapa piknikille mukaan napattavaksi.

Tomaattipiirakka
Tomaattipiirakka

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pkt (250 g)
    Valio Koskenlaskija® paprika-chili sulatejuust
    Valio Koskenlaskija® paprika-chili antaa sopivasti potkua kastikkeisiin, keittoihin, uuniruokiin sekä tietysti leivän päälle. Paprika-chili sulatejuusto…
    Valio Koskenlaskija® e250 g paprika-chili sulatejuusto laktoositon
  • 500 g tomaatteja, erilaisia
  • 1 salottisipuli
  • ½ ruukkua basilikaa
  • 1 prk (150 g)
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 0 kg suolaa ja pippuria myllystä

Pohja

  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl vettä

Pinnalle

  • ½ ruukkua basilikaa

Ohje

  1. Aloita pohjasta. Kuutioi voi. Yhdistä jauhot ja suola kulhossa. Lisää kuutioitu voi jauhojen sekaan ja nypi sormin murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan (ø 22-24 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Kuutioi Koskenlaskija. Viipaloi tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna basilika.
  3. Yhdistä crème fraîche ja sinappi, levitä seos piirakan pohjalle. Lisää pinnalle Koskenlaskija, sipuli ja basilika. Asettele tomaattiviipaleet piirakan pinnalle. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Paista piirakkaa 200 asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja pinta on saanut kaunista paistoväriä.
  5. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Koristele basilikalla.

Vinkki

Oikaise käyttämällä pakasteesta myytävää valmista suolaista pyöreää piirakkataikinaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 220 kcal
Proteiini 5,8 g
Hiilihydraatti 12,4 g
Rasva 16 g
Tyydyttynyt rasva 9,4 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa ja pippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search