Siirry sisältöön
Hurjat halloween-herkut

Sesonki

Hurjat halloween-herkut

Minikurpitsoilla koristeltua kurpitsapiirakkaa, halloween-mokkapaloja, muumioiksi naamioituneita nakkipiiloja ja paholaisen kakkua. Halloweenina on lupa hullutella! Uskallatko haukata?

Tip icon

Pyhäinpäivä vai Halloween? Mikä on juhlien ero?

Pyhäinpäivää on vietetty Suomessa jo pitkään. Se on kristillinen juhlapyhä, jolloin muistetaan pyhimyksiä, marttyyreja ja vainajia. Pyhäinpäivän ajankohta vaihtelee, sillä sitä vietetään aina lauantaina. Niinpä pyhäinpäivä voi olla vuodesta riippuen mikä tahansa päivä 31.10. ja 6.11. välillä. Tänä syksynä pyhäinpäivää vietetään 4.11.2023.

Halloweenin juhlinta on puolestaan rantautunut Suomeen Yhdysvalloista 1980- ja 1990-luvuilla. Yhdysvaltoihin juhla on aikoinaan kulkeutunut Euroopasta irlantilaisten ja skotlantilaisten siirtolaisten mukana. Alkujaan juhla on ollut kelttiläisten talven alkamisen päivä, jolloin vainajahenkien uskottiin liikkuvan. Ajan saatossa juhlaan on sekoittunut myös perinteisiä sadonkorjuu- eli kekriperinteitä ja siitä on muodostunut nykyisenlainen karnevaalijuhla kurpitsoineen kaikkineen.

Kauhean herkulliset halloween leivonnaiset

Halloweenina leivonnaiset saavat näyttää hurjilta. Keksit koristellaan silmillä, kakku hämähäkinseitillä ja leivonnaiset limalla ja toukilla. Päästä mielikuvituksesi valloilleen ja kokeile, kuinka karmivia herkkuja uskallat valmistaa!

Kauhean herkulliset halloween-leivonnaiset

Search