Kurpitsahillo

Kurpitsahillo
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Kurpitsahillo

Kurpitsahillo

Kurpitsasadon ollessa kuumimmillaan on hyvä olla muutama maukas resepti omassa keittokirjassa, jotta sadon saa säilöttyä myöhempää käyttöä varten talteen. Raikkaan appelsiininen ja inkiväärinen kurpitsahillo sopii hyvin puurojen, jogurtin tai juustojen kanssa nautittavaksi.

Valmistusaika

Työaika
40 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset1 l

1 l
500 g
keltaista talvikurpitsaa tai myskikurpitsaa
3 dl
1 ½ dl
hillosokeria
50 g
sokeroitua appelsiininkuoripalaa
1 - 2 tl
inkivääriä

Ohje

  1. Kuori kurpitsa ja kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa n. 0,7 x 0,7 cm:n kuutioiksi.
  2. Mittaa hillon ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä n. 30 min, kunnes kurpitsakuutiot on sopivasti pehmentyneet.
  3. Jaa hillo kuumana desinfioituihin lasipurkkeihin.
  4. Sulje heti ja anna jäähtyä, jolloin purkkeihin muodostuu umpio ja hillo säilyy hyvin.
Vinkki

Vinkki

Kuumana hillo on hiukan löysää, mutta jäähtyessään se tanakoituu.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
85 kcal
Proteiini
0 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
0 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›