Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Paahdettu kurpitsakeitto

Upean oranssisista kurpitsoista saat valmistettua herkullisen keiton melko pienellä vaivalla. Houkuttelevan värin lisäksi makua piisaa, etenkin kun kurpitsanpuolikkaat paahtuvat valkosipulin höystämänä uunissa. Maustettu crème fraîche, tujaus ruokakermaa ja sitrusmehu tuottavat maittavan kokonaisuuden aterialle.

Paahdettu kurpitsakeitto
Paahdettu kurpitsakeitto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1¼ kg myskikurpitsaa
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1½ rkl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 200 g porkkanaa
  • ½ tl inkivääriä
  • 7 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 prk (200 g)
    Valio crème fraîchea paahdettu sipuli
    Valio crème fraîche paahdettu sipuli on kiireisen kokkaajan luottokaveri. Kokeile myös kylmänä kastikkeena tai lämpimiin…
    Valio crème fraîche 12 % paahdettu sipuli 200 g laktoositon
  • 1 dl
    Valio Keittiön ruokakermaa 15 %
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 1½ rkl limetti- tai sitruunamehua, tuorepuristettua

Ohje

  1. Halkaise kurpitsa. Poista kurpitsan siemenet ja rihmasto.
  2. Litistä valkosipulinkynsien rakenne rikki veitsen lavalla. Poista kuoret. Hiero kurpitsan leikkuupinnat valkosipulilla ja jätä valkosipulit kurpitsan syvennyksiin. Voitele kurpitsan sisäpinnat öljyllä ja valuta loppu öljy valkosipulien päälle. Mausta kurpitsan puolikkaat kauttaaltaan suolalla.
  3. Nosta kurpitsat uunivuokaan tai -pellille ja paahda uunin yläosassa 225 asteessa 30 - 35 min.
  4. Valuta öljy ja valkosipulit paahdetuista kurpitsoista kattilaan. Lisää kattilaan myös kuorittu, viipaloitu porkkana. Kuumenna samalla sekoitellen muutama min. Mausta inkiväärillä.
  5. Lisää vesi ja liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla 10 min.
  6. Koverra kurpitsan sisus lusikalla kattilaan. Jos kurpitsa on vielä hieman kova, jatka keittämistä hetki, kunnes pehmenee.
  7. Lisää crème fraîche ja soseuta.
  8. Sekoita joukkoon kerma. Viimeistele maku sitrusmehulla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 38 kcal
Proteiini 0,8 g
Hiilihydraatti 2,3 g
Rasva 2,6 g
Tyydyttynyt rasva 1 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search