Spagettikurpitsa bolognese

Spagettikurpitsa bolognese
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Spagettikurpitsa bolognese

Spagettikurpitsa bolognese

Spagettikurpitsa on miedon makuinen, hiukan kesäkurpitsamainen syksyn herkku. Spagettikurpitsa on saanut nimensä siitä, että sen hedelmäliha on kypsänä spagettimaista nauhaa. Spagettikurpitsan voikin nauttia pastan asemasta tai vaikkapa keittoissa tai uunissa paahdettuna.

Valmistusaika

Työaika
30 min
hauduttaminen
1 h
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
1111 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
600 g
spagetti-kurpitsaa
2 rkl
1 tl
suolaa

Bolognese-kastike

2
sipulia
4
valkosipulin kynttä
2
porkkanaa
25 g
600 g
jauhelihaa
500 g
paseerattua tomaattia
2 dl
punaviiniä
1 ½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Halkaise kurpitsa, kaiva siemenet pois esim. lusikalla. Valuta kurpitsan päälle voita ja mausta suolalla.
  2. Paahda uunin keskiosassa 200 asteessa n. 1 h 15 min tai kunnes kypsä.
  3. Kurpitsan kypsyessä valmista kastike: Kuori ja hienonna sipulit ja raasta porkkanat. Kuullosta kasviksia pannulla voissa 5 min.
  4. Lisää jauheliha, paseerattu tomaatti, viini ja mausteet. Hauduta keskilämmöllä kurpitsan kypsymisen ajan kannen alla.
  5. Riivi kypsä kurpitsan liha haarukalla spagettimaisen irtonaiseksi kuoren sisään. Lusikoi kastiketta päälle.
  6. Viimeistele halutessasi tuoreilla yrteillä ja juustoraasteella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
108 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.