Siirry sisältöön
Kurpitsalaatikko

Kurpitsalaatikko

Helppotekoinen ja kauniin värinen laatikkoruoka, joka maistuu niin syksyn sadonkorjuun aikaan kuin joululaatikkovaihtoehtonakin. Laatikko sopii gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle. Kurkista ohjeesta myös vinkki kurpitsansiementen paahtamiseen.

Kurpitsalaatikko

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä
  • n. 550 g maltoa (1 kg) kurpitsaa
  • 4 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® sitruuna tuorejuustoa
    Valio Viola® sitruuna on raikkaan sitruksinen tuorejuusto, joka saa makunsa aidoista sitruunoista ja sitruunankuoresta. Se…
    Valio Viola® e200 g sitruuna tuorejuusto laktoositon
  • 2 rkl riisijauhoja
  • 1 kananmuna
  • ½ tl muskottipähkinää
  • ripaus valkopippuria

Vuokaan


Ohje

  1. Halkaise kurpitsa. Leikkaa se pienemmiksi lohkoiksi. Poista siemenet (ks. vinkki) ja koverra pois pehmeä rihmasto. Leikkaa kuori pois. Kuutioi malto paloiksi.
  2. Kiehauta vesi ja liemikuutio. Lisää kurpitsapalat ja keitä ne kypsiksi kannen alla 10 - 15 min.
  3. Soseuta kurpitsa keitinliemineen. Lisää tuorejuusto, riisijauho ja mausteet. Sekoita kananmuna hieman jo jäähtyneeseen seokseen.
  4. Kaada kurpitsaseos voideltuun uunivuokaan.
  5. Kypsennä 175 asteessa n. 1 h. Koristele halutessasi paahdetuilla kurpitsansiemenillä.
  6. Tarjoa lisukeruokana tai esim. joulupöydässä joululaatikoiden tapaan.

VINKKI - kurpitsansiemenien paahtaminen

  1. Huuhtele/pese kurpitsasta poistetut siemenet vedellä. Painele ne esim. talouspaperilla kuiviksi. Yhdistä siemenet ja Valio Oivariini juoksevaa kulhossa. Mausta makusi mukaan (esim. suolaa, mustapippuria ja kurkumaa). Levitä siemenet leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda uunissa 250 asteen lämpötilassa, kääntele välillä. Jos käytät grillivastusta, tarkkaile paahtamista huolella.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 60 kcal
Proteiini 2,1 g
Hiilihydraatti 3,7 g
Rasva 4 g
Tyydyttynyt rasva 1,7 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • valkopippuria
  • Valio Oivariini® juoksevaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search