Joulukinkku AURA kuorrutuksella

Joulukinkku AURA kuorrutuksella
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Joulukinkku AURA kuorrutuksella

Joulukinkku AURA kuorrutuksella

Kinkku kuuluu jouluun. Kuorrutus on hyvä tapa varioida tätä jouluherkkua. Luumumarmeladista ja AURA juustosta syntyy herkullinen ja yllättävä kuorrutus, joka ei taatusti jätä kylmäksi!

Valmistusaika

Työaika
20 min
sulatus
24 h
uunissa
7 h 15 min
Yhteensä
31 h 35 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
22 arvostelua

Ainekset1 joulukinkku

1 joulukinkku
1 (n. 6 kg)
kinkku

Sinappihuntu

n. 1 dl
luumumarmeladia
2 pussia (à 150 g)

Ohje

  1. Ota (sulanut) kinkku hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen paistamista. Muistathan varata tarpeeksi aikaa kinkun sulamiseen, sillä ohjeen kokoinen kinkku sulaa viileässä 2 - 3 vrk
  2. Nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle siten, että kamarapuoli tulee ylöspäin. Lisää uunipannulle hiukan vettä. Näin kinkusta sulava rasva ei pala uunipannulla. Työnnä lihalämpömittari kinkun paksuimpaan kohtaan siten, että se ei ota kiinni luuhun. Kinkun lähtölämpötila ennen paistamista olisi hyvä olla n. 10 astetta eli suunnilleen jääkaappilämpötila.
    Nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle siten, että kamarapuoli tulee ylöspäin. Lisää uunipannulle hiukan vettä. Näin kinkusta sulava rasva ei pala uunipannulla. Työnnä lihalämpömittari kinkun paksuimpaan kohtaan siten, että se ei ota kiinni luuhun. Kinkun lähtölämpötila ennen paistamista olisi hyvä olla n. 10 astetta eli suunnilleen jääkaappilämpötila.
  3. Paista kinkkua ensin puoli tuntia 175 asteessa ja pienennä lämpötila sitten 110 - 125 asteeseen. Voit arvioida paistoajan laskemalla n. tunnin paistoaikaa lihakiloa kohti.
  4. Ota kinkku pois, kun lämpömittari osoittaa 73 astetta. Jos pidät ylikypsästä kinkusta, anna lämpötilan kohota 78 asteeseen (nyrkkisääntönä 1 tunti / 1 lihakilo + 1 t uunille). Poista tarvittaessa verkko.
  5. AURAhuntu

  6. Poista kinkusta kamara ja osa silavaa. Voitele pinta luumumarmeladilla ja ripottele päälle AURA muru.
  7. Kuorruta kinkkua 250 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes pinta saa hiukan väriä.
  8. Siirrä kinkku tarjoiluvadille. Nauti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
304 kcal
Proteiini
26 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
22 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
1,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.