Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Joulukinkku AURA kuorrutuksella

Kinkku kuuluu jouluun. Kuorrutus on hyvä tapa varioida tätä jouluherkkua. Luumumarmeladista ja AURA juustosta syntyy herkullinen ja yllättävä kuorrutus, joka ei taatusti jätä kylmäksi!

Joulukinkku AURA kuorrutuksella
Joulukinkku AURA kuorrutuksella

Ainesosat

joulukinkku

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
 • 1 (n. 6 kg) kinkku

Sinappihuntu

 • 1 dl luumumarmeladia
 • 2 pussia (à 150 g)
  Valio AURA® murua
  On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
  Valio AURA® e150 g murennettu sinihomejuusto

Ohje

 1. Ota (sulanut) kinkku hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen paistamista. Muistathan varata tarpeeksi aikaa kinkun sulamiseen, sillä ohjeen kokoinen kinkku sulaa viileässä 2 - 3 vrk
 2. Nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle siten, että kamarapuoli tulee ylöspäin. Lisää uunipannulle hiukan vettä. Näin kinkusta sulava rasva ei pala uunipannulla. Työnnä lihalämpömittari kinkun paksuimpaan kohtaan siten, että se ei ota kiinni luuhun. Kinkun lähtölämpötila ennen paistamista olisi hyvä olla n. 10 astetta eli suunnilleen jääkaappilämpötila.
 3. Joulukinkku
 4. Paista kinkkua ensin puoli tuntia 175 asteessa ja pienennä lämpötila sitten 110 - 125 asteeseen. Voit arvioida paistoajan laskemalla n. tunnin paistoaikaa lihakiloa kohti.
 5. Ota kinkku pois, kun lämpömittari osoittaa 73 astetta. Jos pidät ylikypsästä kinkusta, anna lämpötilan kohota 78 asteeseen (nyrkkisääntönä 1 tunti / 1 lihakilo + 1 t uunille). Poista tarvittaessa verkko.

AURAhuntu

 1. Poista kinkusta kamara ja osa silavaa. Voitele pinta luumumarmeladilla ja ripottele päälle AURA muru.
 2. Kuorruta kinkkua 250 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes pinta saa hiukan väriä.
 3. Siirrä kinkku tarjoiluvadille. Nauti.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 222 kcal
Proteiini 18,4 g
Hiilihydraatti 1 g
Rasva 16,2 g
Tyydyttynyt rasva 6 g
Ravintokuitu 0,1 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search