
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
16 h
Yhteensä
16 h 20 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 kg kassleria
- 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
- 1 tl mustapippuria
- 2 tl suolaa
-
2 dl
Valio Hehku juomaaValio Hehku® on ihastuttava, mausteisen talvinen rypälejuoma, joka saa makunsa neilikasta, kanelista, kirsikasta, vanilliinista ja…
- 1 dl barbeque-kastiketta esim. Poppamies smoky apple
- 1 dl (50 g) granaattiomenan siemeniä tuore tai pakaste
Jaa resepti
Ohje
- Laita kassler pakastepussiin. Mittaa pussiin mausteet, 1 dl Hehkujuoma ja ½ dl bbq-kastiketta. Sulje pussi ja pyörittele sitä hetki, jotta mausteet levittyvät hyvin lihan pintaan. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli.
- Laita liha marinadeineen uunivuokaan huoneenlämpöön n. tunti ennen paistamista. Paista uunin keski-/yläosassa 200 asteessa 30 min, kunnes lihan pinta on saanut vähän väriä.
- Laske uunin lämpötila 125 asteeseen. Kääri liha folioon tai laita vuokaan kansi ja siirrä takaisin uuniin. Paista n. 4 h kunnes hajoavaa.
- Nyhdä liha säikeiseksi kahdella haarukalla. Jos lihassa on ylimääräistä rasvaa, voit poistaa sen tässä vaiheessa.
- Sekoita joukkoon loppu Hehku ja bbq-kastiketta. Laita uuniin 225 asteeseen 15 minuutiksi, jotta pinta karamellisoituu. Viimeistele granaattiomenan siemenillä.

HUOM!
- Minimipaistoaika vaihtelee 4 - 6 tuntiin uunin, paistoastian ja lihan mukaan. Lihan pidempi kypsennysaika mureuttaa lihaa. Ruoan voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä, sillä se paranee makujen tiivistyessä. Lämmitä ennen tarjoilua.
HÄVIKKIVINKKI JOULUKINKULLE
- Voit valmistaa makean tahmeaa Hehkupossua myös joulukinkunjämistä. Revi ylijäänyt kinkku suikaleiksi. Ruskista lihasuikaleita pannulla rasvassa kunnes ovat kuumia ja saavat rapeutta pintaan. Lisää pannulle loraus Hehku juomaa ja bbq-kastiketta. Jatka hetki paistamista. Tarjoile lämpimänä patongin ja tacojen välissä tai aasialaiseen tyyliin riisin kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
169 kcal
Proteiini
13,3 g
Hiilihydraatti
3,3 g
Rasva
11,4 g
Tyydyttynyt rasva
4,3 g
Ravintokuitu
0,2 g
Suola
1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa