Hehkupossu

Hehkupossu
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Hehkupossu

Nyhtöpossu on helppoa valmistaa. Jouluisen vivahteen lihaan saat käyttämällä marinoimiseen ja maustamiseen Hehku juomaa. Jouluinen nyhtöpossu on kiva vaihtoehto joulupöytään.

Valmistusaika

Työaika
20 min
marinointi
12 h
uunissa
4 h
Yhteensä
16 h 20 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
n. 1 kg
kassleria
2
valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 tl
mustapippuria
2 tl
suolaa
2 dl
Valio Hehku juomaa
1 dl
barbeque-kastiketta esim. Poppamies smoky apple
1 dl
granaattiomenan siemeniä tuore tai pakaste

Ohje

  1. Laita kassler pakastepussiin. Mittaa pussiin mausteet, 1 dl Hehkujuoma ja ½ dl bbq-kastiketta. Sulje pussi ja pyörittele sitä hetki, jotta mausteet levittyvät hyvin lihan pintaan. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli.
  2. Laita liha marinadeineen uunivuokaan huoneenlämpöön n. tunti ennen paistamista. Paista uunin keski-/yläosassa 200 asteessa 30 min, kunnes lihan pinta on saanut vähän väriä.
  3. Laske uunin lämpötila 125 asteeseen. Kääri liha folioon tai laita vuokaan kansi ja siirrä takaisin uuniin. Paista n. 4 h kunnes hajoavaa.
  4. Nyhdä liha säikeiseksi kahdella haarukalla. Jos lihassa on ylimääräistä rasvaa, voit poistaa sen tässä vaiheessa.
    Nyhdä liha säikeiseksi kahdella haarukalla. Jos lihassa on ylimääräistä rasvaa, voit poistaa sen tässä vaiheessa.
  5. Sekoita joukkoon loppu Hehku ja bbq-kastiketta. Laita uuniin 225 asteeseen 15 minuutiksi, jotta pinta karamellisoituu. Viimeistele granaattiomenan siemenillä.
  6. HUOM!

  7. Minimipaistoaika vaihtelee 4 - 6 tuntiin uunin, paistoastian ja lihan mukaan. Lihan pidempi kypsennysaika mureuttaa lihaa. Ruoan voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä, sillä se paranee makujen tiivistyessä. Lämmitä ennen tarjoilua.
Vinkki

Vinkki

Voit valmistaa makean tahmeaa Hehkupossua myös joulukinkunjämistä. Revi ylijäänyt kinkku suikaleiksi. Ruskista lihasuikaleita pannulla rasvassa kunnes ovat kuumia ja saavat rapeutta pintaan. Lisää pannulle loraus Hehku juomaa ja bbq-kastiketta. Jatka hetki paistamista. Tarjoile lämpimänä patongin ja tacojen välissä tai aasialaiseen tyyliin riisin kanssa.
Alkuun
Talvisalaatti
45 min
Lisukkeeksi
Paahdetut AURA rosmariiniperunat
30 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
241 kcal
Proteiini
20 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
2,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.