Vegaaninen imelletty perunalaatikko

Vegaaninen imelletty perunalaatikko
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Vegaaninen imelletty perunalaatikko

Vegaaninen imelletty perunalaatikko

Imelletty perunalaatikko on joulupöydän klassikko. Saat helposti laatikosta vegaanisen vaihtamalla nesteen kasvipohjaiseen kaurajuomaan.

Valmistusaika

Työaika
30 min
tekeytyminen
8 h
Yhteensä
8 h 30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
00 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 kg
jauhoisia perunoita
2 rkl
vehnäjauhoja
4 dl
1 tl
suolaa
ripaus
muskottia
1 rkl
siirappia

Ohje

  1. Keitä perunat kuorineen suolattomassa vedessä täysin kypsiksi. Kuori perunat kuumina. Survo ne huolella ja ripottele pinnalle vehnäjauhot. Mikäli seos on erityisen kuiva, lisää hiukan keitinvettä. Sekoita. Anna survoksen imeltyä lämpimässä paikassa kannen alla. Perunasurvoksen tulisi olla 55 – 60 -asteista. Imellytys kestää n. 5 tuntia raaka-aineista ja olosuhteista riippuen.
  2. Kun seos on löystynyt ja maistuu imelältä, lisää kaurajuoma, suola ja muskotti. Sekoita joukkoon hieman siirappia, jos haluat lisää makeutta.
  3. Kaada seos voideltuun, n. 1 1/2 l:n vetoiseen uunivuokaan. Jätä vuoka hieman vajaaksi.
  4. Paista perunalaatikkoa 150 -175 asteessa n. 2 tuntia. Jos imelletty perunalaatikko halutaan pakastaa, tee se ennen kypsennystä
Vinkki

Vinkki

Imellyttämisen voi tehdä esim. 55 - 60 asteisen sähkölieden uunissa. Lämpötilaa olisi hyvä tarkkailla lämpömittarilla (esim. sähköinen kinkunpaistomittari), sillä se ei saa nousta yli 75 asteen, muuten imeltyminen pysähtyy. Kannella peitetyn kattilan voi laittaa myös kylmälaukkuun. Vuoraa kylmälaukun pohja ja kattilan ympärys esim. sanomalehtipaperilla, ettei lämpötila laskisi. Sekoita ja maistele perunaseosta imeltymisen aikana muutamia kertoja. Imeltynyt perunasurvos maistuu makeahkolta ja on rakenteeltaan löystynyttä ja ulkonäöltään hiukan kiiltavää. Jos seos ei ole makeutunut ja löystynyt, jatka vielä imellytystä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
78 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
1 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.