Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Vegaaninen imelletty perunalaatikko

Imelletty perunalaatikko on joulupöydän klassikko. Saat helposti laatikosta vegaanisen vaihtamalla nesteen kasvipohjaiseen kaurajuomaan.

Vegaaninen imelletty perunalaatikko
Vegaaninen imelletty perunalaatikko

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
 • 1 kg jauhoisia perunoita
 • 2 rkl vehnäjauhoja
 • 4 dl
  Valio Oddlygood® Barista kaurajuomaa
  Oddlygood® Barista kaurajuoma sopii täydellisesti kahvin seuraan. Se vaahtoutuu kauniisti, sekoittuu kaikkiin kahveihin vaaleasta suodatinkahvista…
  Oddlygood® Barista kaurajuoma 1 l UHT gluteeniton
 • 1 tl suolaa
 • ripaus muskottia
 • 1 rkl siirappia

Ohje

 1. Keitä perunat kuorineen suolattomassa vedessä täysin kypsiksi. Kuori perunat kuumina. Survo ne huolella ja ripottele pinnalle vehnäjauhot. Mikäli seos on erityisen kuiva, lisää hiukan keitinvettä. Sekoita. Anna survoksen imeltyä lämpimässä paikassa kannen alla. Perunasurvoksen tulisi olla 55 – 60 -asteista. Imellytys kestää n. 5 tuntia raaka-aineista ja olosuhteista riippuen.
 2. Kun seos on löystynyt ja maistuu imelältä, lisää kaurajuoma, suola ja muskotti. Sekoita joukkoon hieman siirappia, jos haluat lisää makeutta.
 3. Kaada seos voideltuun, n. 1 1/2 l:n vetoiseen uunivuokaan. Jätä vuoka hieman vajaaksi.
 4. Paista perunalaatikkoa 150 -175 asteessa n. 2 tuntia. Jos imelletty perunalaatikko halutaan pakastaa, tee se ennen kypsennystä

Vinkki

Imellyttämisen voi tehdä esim. 55 - 60 asteisen sähkölieden uunissa. Lämpötilaa olisi hyvä tarkkailla lämpömittarilla (esim. sähköinen kinkunpaistomittari), sillä se ei saa nousta yli 75 asteen, muuten imeltyminen pysähtyy. Kannella peitetyn kattilan voi laittaa myös kylmälaukkuun. Vuoraa kylmälaukun pohja ja kattilan ympärys esim. sanomalehtipaperilla, ettei lämpötila laskisi. Sekoita ja maistele perunaseosta imeltymisen aikana muutamia kertoja. Imeltynyt perunasurvos maistuu makeahkolta ja on rakenteeltaan löystynyttä ja ulkonäöltään hiukan kiiltavää. Jos seos ei ole makeutunut ja löystynyt, jatka vielä imellytystä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 78 kcal
Proteiini 1,8 g
Hiilihydraatti 14,6 g
Rasva 1 g
Tyydyttynyt rasva 0,1 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
 • muskottia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search