Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 30 min
Yhteensä
2 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni125°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
4 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 1 kg naudan paahtopaistia tai sisäpaistia
-
2 rkl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0 kg suolaa ja pippuria myllystä
Pistaasikuorrute
- 1 pussi (70) Kuorittuja pistaasipähkinöitä
- ½ ruukkua tuoretta timjamia
- 1 valkosipulin kynsi
-
50 g
Valio voita, huoneenlämpöisenäKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 (kuori ja 1 rkl mehua) luomusitruunan
- 1 tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
Glögi-punaviinikastike
- 2 salottisipulia
-
2 rkl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 rkl tuoretta timjamia
- 2 rkl balsamiviinietikkaa
- 3 dl punaviiniä
-
1 dl
Valio tummaa glögiäValio tumma glögi on perinteikäs ja lämmittävä joulunajan juoma. Valion glögeissä käytetään aitoja joulumausteita: kanelia,…
- 4 dl lihalientä
-
3 rkl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Jaa resepti
Ohje
- Ota paisti huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Kuivaa pinta talouspaperilla, poista mahdolliset kalvot. Lisää voi pannulle. Ruskista lihan pinta ja rouhi pintaan suolaa ja pippuria. Siirrä paisti uunivuokaan.
- Säästä hieman pähkinöitä koristeluun. Poista timjamista paksut varret, käytä ohuet varret ja lehdet kuorrutteeseen. Kuori ja raasta valkosipuli. Yhdistä kaikki kuorrutteen ainekset kulhossa. Soseuta monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Painele kuorrute kauttaaltaan paistin pintaan.
- Kypsennä paistia 125 asteessa, kunnes lihan sisälämpötila on 58 astetta. Kääri kypsä paisti alumiinifolioon ja anna vetäytyä vähintään puoli tuntia.
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota voissa kattilassa. Lisää balsamiviinietikka ja keitä kunnes etikka on haihtunut. Lisää punaviini ja timjami. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes puolet nesteestä on haihtunut.
- Lisää glögi ja lihaliemi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kastiketta on jäljellä noin 3 dl. Siivilöi liemi erilliseen astiaan. Sekoita voi nokareina joukkoon.
- Tarjoa liha ohuesti viipaloituna kastikkeen kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
107 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatti
1,9 g
Rasva
4,9 g
Tyydyttynyt rasva
1,9 g
Ravintokuitu
0,5 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa ja pippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.











