Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kuorrutettu paahtopaisti ja glögi-punaviinikastike

Juhlavaan pöytään täydellinen pääruoka syntyy, kun mehevä paahtopaisti saa pinnalleen rapean pistaasikuorrutteen ja seurakseen syvän mausteisen glögi-punaviinikastikkeen.

Kuorrutettu paahtopaisti ja glögi-punaviinikastike

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg naudan paahtopaistia tai sisäpaistia
  • 2 rkl
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 0 kg suolaa ja pippuria myllystä

Pistaasikuorrute

  • 1 pussi (70) Kuorittuja pistaasipähkinöitä
  • ½ ruukkua tuoretta timjamia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 50 g
    Valio voita, huoneenlämpöisenä
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 (kuori ja 1 rkl mehua) luomusitruunan
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria

Glögi-punaviinikastike

  • 2 salottisipulia
  • 2 rkl
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 rkl tuoretta timjamia
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 3 dl punaviiniä
  • 1 dl
    Valio tummaa glögiä
    Valio tumma glögi on perinteikäs ja lämmittävä joulunajan juoma. Valion glögeissä käytetään aitoja joulumausteita: kanelia,…
    Valio glögi tumma 1 l kausituote
  • 4 dl lihalientä
  • 3 rkl
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Ohje

  1. Ota paisti huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Kuivaa pinta talouspaperilla, poista mahdolliset kalvot. Lisää voi pannulle. Ruskista lihan pinta ja rouhi pintaan suolaa ja pippuria. Siirrä paisti uunivuokaan.
  2. Säästä hieman pähkinöitä koristeluun. Poista timjamista paksut varret, käytä ohuet varret ja lehdet kuorrutteeseen. Kuori ja raasta valkosipuli. Yhdistä kaikki kuorrutteen ainekset kulhossa. Soseuta monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Painele kuorrute kauttaaltaan paistin pintaan.
  3. Kypsennä paistia 125 asteessa, kunnes lihan sisälämpötila on 58 astetta. Kääri kypsä paisti alumiinifolioon ja anna vetäytyä vähintään puoli tuntia.
  4. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota voissa kattilassa. Lisää balsamiviinietikka ja keitä kunnes etikka on haihtunut. Lisää punaviini ja timjami. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes puolet nesteestä on haihtunut.
  5. Lisää glögi ja lihaliemi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kastiketta on jäljellä noin 3 dl. Siivilöi liemi erilliseen astiaan. Sekoita voi nokareina joukkoon.
  6. Tarjoa liha ohuesti viipaloituna kastikkeen kanssa.

Vinkki

Halutessasi voit suurustaa kastikkeen maizenalla pakkauksen ohjeen mukaan.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 107 kcal
Proteiini 11 g
Hiilihydraatti 1,9 g
Rasva 4,9 g
Tyydyttynyt rasva 1,9 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa ja pippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.