Siirry sisältöön
Vegaaninen rosollipaistos

Vegaaninen rosollipaistos

Rosollista pääruoka? Kyllä! Valmista rosollin raaka-aineista ja kikherneistä joulun lämmin vegaaninen pääruoka. Tarjoa paistos vegaanisen vaahdotetun rosollikastikkeen kanssa. Kylmä kastikevaahto ja lämmin paistos toimivat hyvin yhdessä.

Vegaaninen rosollipaistos

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg perunaa keitettynä
  • 500 g porkkanaa keitettynä
  • 150 g etikkapunajuuria
  • 1 tl suolaa
  • ripaus inkivääriä
  • 150 g hapahkoa omenaa
  • 1 tlk (380/230 g) esikeitettyjä kikherneitä, esim. Go Green

Paistamiseen

  • 2-3 rkl ruokaöljyä

Vegaaninen rosollikastike

  • 1 dl
    Valio Oddlygood® Easy Whipping vispituotetta
    Valio Oddlygood® Easy Whipping on kasvipohjainen vaihtoehto vispikermalle. Lempeän makuinen ja kauniin valkoinen vaahto vatkautuu…
    Oddlygood® Easy Whipping 2,5 dl UHT
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl väkiviinaetikkaa
  • ½ tl etikkapunajuurilientä
  • ¼ tl suolaa
  • ripaus valkopippuria

Suolakurkku-sipulihakkelus

  • 150 g suolakurkkua
  • 1 pieni sipuli

Ohje

  1. Valmista ensin rosollinkastike sekä kurkku-sipulihakkelus.
  2. (Kuori ja) paloittele keitetyt perunat ja porkkanat sekä etikkapunajuuret n. 1 cm x 1 cm kokoisiksi paloiksi.
  3. Kuumenna öljy isolla pannulla tai paistokasarissa. Lisää juureskuutiot. Mausta suolalla ja ripauksella inkivääriä. Paista 5 - 10 min.
  4. Valuta kikherneet, kuutioi omena ja lisää ne pannuun. Jatka paistamista vielä 5 min.
  5. Paloittele suolakurkku ja hienonna sipuli. Yhdistä ne kulhossa.
  6. Tarjoa lämmin rosollipaistos pääruokana suolakurkku-sipulihakkeluksen ja rosollinkastikkeen kanssa.

Vaahdotettu rosollinkastike ja suolakurkku-sipulihakkelus

  1. Vaahdota Easy Whipping löysäksi vaahdoksi. Lisää muut rosollikastikkeen raaka-aineet ja vatkaa tasaiseksi. Jatka vaahdottamista, jos haluat kastikkeesta jämäkämpää.
  2. Hienonna sipuli ja leikkaa suolakurkut pieniksi paloiksi. Yhdistä.

Vinkki

Voit käyttää paistokseen myös kaupan valmista rosollisekoitusta tai ylijäänyttä rosollia. Vähennä tällöin suolan määrää.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 76 kcal
Proteiini 1,9 g
Hiilihydraatti 10,2 g
Rasva 2,6 g
Tyydyttynyt rasva 1,2 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • inkivääriä
  • valkopippuria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search