Siirry sisältöön
Valio Lapinlahti

Valion tehtaat Suomessa

Valion kaikki Suomessa myytävät ja Suomesta vientiin lähtevät tuotteet valmistetaan kotimaassa 12 eri paikkakunnalla.

12 tehdasta ympäri Suomen!

Valion kaikki Suomessa myytävät ja Suomesta vientiin lähtevät tuotteet valmistetaan kotimaassa 12 eri paikkakunnalla.

Tuotantolaitokset ovat erikoistuneet eri tuotteiden valmistamiseen: Vantaalla valmistetaan sulatejuustoja, Seinäjoella voita ja Helsingin Pitäjänmäellä mehuja. Yhteistä kaikille Valion tehtaille ovat korkea laatu, hyvät maut ja vahva osaaminen.

Halutko tietää lisää? Tutustu alta Valion tuotantolaitoksiin Suomessa.

Mehuja Pitäjänmäen tehtaalta

Pitäjänmäellä, vain muutaman kilometrin päässä Helsingin keskustasta on tehdas, jossa valmistetaan suomalaisten rakastamia, mehuja ja marjakeittoja sekä joulunajan glögejä. Valion mehutehdas, entinen Pitäjänmäen meijeri, on seisonut samoilla sijoilla jo yli 50 vuotta.

Joensuun juustola luo makua ja hyvinvointia

Joensuun tehtaalla valmistetaan kolmannes kaikista Valion juustoista. Tehtaan tunnettuja juustobrändejä ovat Valio Polar®Valio Salaneuvos® ja Valio Viola® -tuorejuustot. Valio on vastaanottanut maitoa nykyisellä tontilla vuodesta 1941 lähtien.

Jyväskylässä valmistetaan erikoisen hyvää maitoa

Seppälänkankaalla toimivassa Jyväskylän meijerissä investoitiin 2000-luvun alussa erikoismaitojen valmistukseen. Siitä lähtien toiminta on laajentunut voimakkaasti. Seppälänkankaalta valmistuukin erikoismaitoja koko Suomen tarpeisiin.

Lapinlahdelta lisäarvojauheita maailmalle

Lapinlahdella, suomalaisen maidontuotannon ydinalueella, toimii moderni tehdas, jossa on osattu maidonjalostuksen salat jo vuosikymmeniä. Tehtaalla valmistetaan maukkaita juustoja ja laadukkaita lastenruokien raaka-aineita sekä koti- että ulkomaanmarkkinoille.

Oulussa jalostetaan pohjoisen maidosta laatutuotteita

Oulun Maikkulan meijerissä valmistetaan tuoremaitotuotteita yli 40 vuoden kokemuksella. Tehtaan erityisalaa ovat hapanmaitotuotteet perinteisestä piimästä trendikkääseen kefiiriin. Oulun asiantunteva porukka tekee laadukkaita tuotteita ja vastaa nopeasti myös uusiin haasteisiin.

Riihimäen tehtaat loistavat ympäristöasioissa

Riihimäen meijerissä on osattu jogurtin valmistus jo 1960-luvun lopusta lähtien. Riihimäellä vanhan tehtaan rinnalle nousi vuonna 2017 uusi, moderni välipalatehdas. Jogurttien, maidon ja kerman lisäksi Riihimäellä valmistetaan kasvipohjaisia Oddlygood® -välipaloja ja -leivontatuotteita.

Monipuolisesti maidosta Seinäjoen tehtaalta

Seinäjoella sijaitsee yksi Valion suurimmista tehtaista, jossa valmistetaan muun muassa Valio voit, Oivariini® -levitteet, Valio Profeel® -rahkat ja raejuustot. Tuotteistoltaan tehdas on Valion monipuolisimpia ja maidonjalostusmäärältään suurin. Lisäksi tehtaan yhteydessä toimii Valion tuottajalaboratorio.

Suomen suurin hillotehdas löytyy Suonenjoelta

Moni Valion tuote saa makean makunsa Suonenjoen hillotehtaalla, jossa valmistetaan hilloja, soseita ja erilaisia täytteitä Valion tuotteisiin. Tehtaan oma tuotekehitys loihtii vuosittain satoja uusia reseptejä.

Turengissa valmistetaan lastenruokia ja UHT-tuotteita

Turengin tehtaassa Janakkalassa on valmistettu lastenruokia jo 1970-luvulta lähtien. Iskukuumennettujen UHT-tuotteita Turengissa on osattu tehdä jo vuodesta 1967. Turengista ovat peräisin myös kasvipohjaiset Oddlygood Barista® -tuotteet.

Vantaan tehdas
on erikoistunut sulatejuustoihin

Vantaan tehtaalla valmistetaan kaikki Valion Suomessa myytävät sulatejuustot ja myös iso osan vientiin menevistä sulatejuustoista. Tehtaan 90-vuotias tähtituote on Valio Koskenlaskija®. Uusimpia tuotetulokkaita ovat maitopohjaiset Mifu®-proteiinituotteet ruoanlaittoon sekä kasvipohjaiset, juuston tavoin käytettävät Oddlygood®-viipaleet ja -raasteet.

Äänekoski on
Valio AURA®
-sinihomejuuston koti

Äänekoskella toimii yksi Valion seitsemästä juustolasta.
Tehtaan kuuluisuus on Valio AURA® sinihomejuusto. Juustot valmistetaan tuoreesta maidosta, joka kerätään Äänekosken juustolaan keskimäärin 32 kilometrin etäisyydeltä.

Haapaveden tehdas

Haapaveden tehdas on Valio Oltermanni® -juustojen koti. Tämän suomalaisten suosikkijuuston valmistus alkoi Haapavedellä vuonna 1993.

Vastuullisuus tehtailla

Tehtaissa ja varastoissa vastuulliseen toimintaan kuuluu ihmisistä ja ympäristöstä huolehtiminen, resurssitehokkuus sekä toiminnan ja tuotteiden elintarviketurvallisuuden ja laadun varmistaminen.

Search