Siirry sisältöön
Pikkujoulut

Sesonki

Parhaat pikkujoulureseptit

Pikkujoulut tuovat tuiketta pimeään vuodenaikaan. Poimi tästä reseptit helppoihin pikkujoulutarjottaviin tai rakenna resepteistä kokonainen pikkujoulumenu. Tip tap!

Helppoa naposteltavaa pikkujouluihin

Pienet herkkupalat tuovat juhlan tuntua ja ovat myös yllättävän näppäriä valmistaa. Suolaisen joulukranssin pyöräytät puolessa tunnissa ja rieskasmörretkin valmistuvat nopeasti, kun leivot rieskat jo edellisenä päivänä. Skagen torttujen valmistuksessa eniten aikaa ottaa lehtitaikinalevyn sulatus. Joulunäkkärin paistuessa ehtii valmistaa vaikkapa pari suolaista dippiä.

Raikas salaatti ja suolainen piirakka toimii aina

Juhlapöydän leivonnaisten rinnalle on ihana kattaa myös jotakin raikasta. Salaatti ja suolainen piirakka on illanviettojen klassinen yhdistelmä varmaankin siitä yksinkertaisesta syystä, että se vain toimii kerta toisensa jälkeen. Vaihtelua hedelmäiseen juustosalaattiin saat esimerkiksi ropsauttamalla kauniita granaattiomenan siemeniä salaatin koristukseksi. Sesongin herkulliset persimonit sopivat myös salaattiin erinomaisesti!

Kinuskin ja kanelin makuja juhlakansalle

Suussa sulavan kaneliset ja kutkuttavan kinuskiset maut sopivat herkullisesti jouluun. Leivo pikkujouluihin helppoa kanelimutakakkua, pyöräytä piparkakkugalette tai sujauta joulumaut bostonpullaan. Pikkujoulujen jälkiruoaksi sopii kinuskin ja puolukan yhdistävä puoloffee panna cotta tai kinuski-kanelibrûlée.

Tee vaikutus komealla kakulla

Tänä jouluna tutut kakkuklassikot päivitetään jouluun: porkkanakakku saa makua joulumausteista ja tiikerikakun raitaan leivotaan piparkakkumaustetta ja luumumarmeladia. Upeaa joulubritaa syö jo silmillään, mutta se vie myös kielen mennessään.

Iloisia pikkujouluja!


Search