Siirry sisältöön
Sesonki

Kymmenen juhlavaa pikkujoulutarjottavaa vähällä vaivalla 

Helppo kinkkupiirakka

Vihdoinkin pikkujoulukausi! Kokoa yhteen suosikki-ihmisesi, kata pöytään helppoja herkkuja ja nosta malja ystävyydelle. 

Ota juhlavalmistelut rennosti ja käytä apuna valmistaikinoita sekä valmiiksi maustettuja rahkoja ja tuorejuustoja. Asettele ruoat rennosti buffetiksi ja tarjoile ruokia, jotka säilyvät huoneenlämmössä hyvänä pitkälle iltaan.

Helppo lohipiirakka 

Sipsit, kylmäsavulohen ja voitaikinapohjan yhdistävä piirakka on koukuttava herkku, joka valmistuu helposti isommallekin porukalle. Leikkaa lohipiirakka etukäteen ja tarjoile pieninä cocktail-paloina. Lisää päälle tuoretta tilliä tai sitruunan kuoriraastetta, niin saat piirakasta entistäkin houkuttelevamman. 

Piparkakkugalette 

Galette on mainio tarjottava myös talvella, ja joulunaikaan se syntyy erityisen helposti valmiista piparkakkutaikinasta. Luumu-kanelirahka tuo galetteen jouluisen maun sekä mukavaa mehevyyttä. Piirakan ulkonäön kuuluukin olla rustiikkinen ja runsas – taittele reunat ja asettele täytteet hyvällä omallatunnolla rennosti pohjan päälle.  

Piparkakku-kinuskinapit

Supersöpöt kinuskinapit valmistuvat nopeasti valmiista piparkakkutaikinasta. Taikina pyöritellään palloiksi, painellaan pikkuisiksi napeiksi ja täytetään valmiilla kinuskikreemillä. Ripauta napeille sormisuolaa juuri ennen esillelaittoa ja tarjoa kyytipoikana kupillinen vahvaa espressoa.

Nopeat tomaatti-mozzarellawienerit

Valmis voitaikina on helppoja pikkujoulutarjottavia etsivän ehdoton luottotuote. Tässä reseptissä voitaikinan päälle lusikoidaan pestoa, juustoa ja kirsikkatomaatteja. Voit vaihdella täytteitä helposti makusi mukaan ja kokeilla minileivoksissa peston sijaan esimerkiksi harissaa tai nduja-tahnaa.

Helppo kinkkupiirakka

Kinkkupiirakka on toinen hurmaavan helppo voitaikinaherkku, joka katoaa juhlahumussa satavarmasti vieraiden suihin. Ihanan juustoinen pohja paistetaan ensin uunissa, minkä jälkeen päälle kasataan rennolla otteella ilmakuivattua kinkkua, tuoreita viikunoita ja balsamicoa. Makumaailma vie ajatukset aurinkoiseen Italiaan.

Helppo AURA joulusalaatti

Tuo väriä ja raikkautta pikkujoulupöytään runsaalla salaatilla. AURA joulusalaatti on näyttävä ja yllättävän helppo tarjottava, joka hehkuu joulun väreissä. Kirpakat karpalot, rouskuvat omenat ja puolukkahillon avulla valmistuva vaaleanpunainen kastike vievät mielen ja kielen suoraan jouluun.

Skagen tortut

Suolaiset joulutortut ovat täydellinen pari lasille kuohuvaa. Skagen torttujen juhlava jokiraputäyte valmistuu muutamasta raaka-aineesta ja sulaa suuhun. Katso myös muut ideat suolaisille joulutortuille – voit paistaa torttujen pohjat etukäteen ja tarjoilla täytteet buffet-tyyliin erikseen, jolloin jokainen vieras saa täyttää oman tortun lempitäytteellään. 

Joulumokkapalat

Mokkapalat eivät turhaan ole joulumyyjäisten ja lastenjuhlien hitti vuodesta toiseen: klassikkoherkku on helppo valmistaa ja säilyy hyvin myös etukäteen tehtynä. Pikkujouluihin sopivat mokkapalat maustetaan kardemummalla ja kanelilla. Hauska koristelu onnistuu sukkelasti minipretzeleiden ja nonparellien avulla. 

Mätidippi

Trendiherkku mätidippi on juhlatarjottavaa parhaimmillaan: nopea ja helppo tehdä ja niin herkullinen, että saat vieraat huokailemaan ihastuksesta. Kauniisti tillillä ja punasipulilla koristeltu dippi tuo herkkupöytään myös ripauksen luksuksen tuntua. Tarjoile mätidipin kanssa saaristolaisleipää, erilaisia sipsejä ja joulunäkkäriä

Tahmeat piparikierteet

Pidätkö enemmän piparitaikinan pehmeydestä vai valmiiden pipareiden rapsakkuudesta? Tahmean kinuskiset kierteet yhdistävät molemmat. Sisältä mehevät, reunoista rapeat ja keskeltä kosteat kinuskikierteet valmistuvat näppärästi valmiista piparitaikinasta, kinuskikreemistä ja pähkinöistä.

Helpota juhlien järjestämistä esivalmisteluilla

  • Osta ja sulata valmistaikinat hyvissä ajoin. 
  • Pullat, leivät ja sämpylät voi leipoa pakastimeen jo pari viikkoa etukäteen. 
  • Pikkuleivät ja keksit säilyvät ilmatiiviissä astiassa viileässä jopa viikon. 
  • Esipaista pohjat edellisenä päivänä ja täytä piirakat ennen h-hetkeä. 
  • Pilko salaattien ainekset ilmatiiviisiin rasioihin jääkaappiin ja kokoa salaatit juhlapäivänä.

Search