Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Piparkakkugalette

Rustiikkinen galette syntyy joulunaikaan vaivatta valmiista piparkakkutaikinasta. Täytä piiras rahkalla, päärynöillä ja rapeilla pähkinöillä.

Piparkakkugalette
Piparkakkugalette

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 500 g piparkakkutaikinaa
  • 1 prk (200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneli
  • 2 päärynää
  • ½ dl pekaanipähkinöitä
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • ½ tl kardemummaa

Viimeistelyyn

  • 0 kg tomusokeria

Ohje

  1. Kauli piparkakkutaikina leivinpaperin päällä ohueksi pyöreäksi tai soikeaksi levyksi.
  2. Levitä rahka taikinalevylle, jätä n. 3 cm reunoista tyhjäksi. Pese ja viipaloi päärynät.
  3. Asettele hedelmäviipaleet lomittain rahkan päälle. Lisää pinnalle pähkinät, siirappi ja ripaus kardemummaa.
  4. Taittele taikinan reunat täytteen päälle rennosti.
  5. Paista uunissa 225 asteessa n. 20 min.
  6. Viimeistele piiraan reunat tomusokerilla ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 218 kcal
Proteiini 2,4 g
Hiilihydraatti 32,6 g
Rasva 8,1 g
Tyydyttynyt rasva 3 g
Ravintokuitu 2,2 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tomusokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search