Helppo vanilja-päärynäpiirakka

Helppo vanilja-päärynäpiirakka
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Helppo vanilja-päärynäpiirakka

Helppo vanilja-päärynäpiirakka

Vaniljainen päärynäpiirakka onnistuu aloittevaltakin leipurilta: rapea murotaikina kaulitaan piirakan pohjaksi ja täyte vain sekoitetaan nopeasti sekaisin. Päärynä on helppo viipaloida vaikkapa juustohöylällä ja päärynöistä muodostuva kukkanen toimii koristeena. Piirakka viimeistellään vaahterasiirapilla, nam!

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
40 min
Yhteensä
55 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta
1 pkt (380 g)
valmista murotaikinaa

Täyte

2 prk (200 g)
1 prk (200 g)
yhden
sitruunan kuori
1
päärynä viipaleina
3 rkl
vaahterasiirappia

Tarjoiluun

vaahterasiirappia

Ohje

  1. Sulata ja kauli murotaikina jauhotetulla pöydällä tai leivinpaperin päälle ohueksi pyöreäksi levyksi. Nosta levy piirakkavuokaan ja painele sormin tasaisesti vuoan (ø 25 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Sekoita kreemit, rahka ja sitruunankuori. Levitä pohjan päälle tasaisesti. Viipaloi pesty päärynä ohuelti ja asettele viipaleet piirakan päälle. Levitä pinnalle vaahterasiirappia esim. pullasudilla.
  3. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 40 min.
  4. Tarjoile jäähtyneenä vaahterasiirapin kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
268 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
38 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.