Päärynäpiirakka

Päärynäpiirakka
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Päärynäpiirakka

Päärynäpiirakka

Päärynäpiirakka saa mehevyytensä makeista päärynöistä ja vaniljarahkasta. Pohjalla yllättää sitruunan kirpeys.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
30 min
Yhteensä
50 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
44 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta

Pohja

100 g
1 dl
sokeria
2 ½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
2 rkl
kylmää vettä

Täyte

½ dl
lemon curdia
2 prk (à 200 g)
2 - 3
päärynää

Pinnalle

ripaus
tomusokeria
ripaus
kanelia

Ohje

  1. Nypi voi, sokeri, vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhossa sormin murumaiseksi seokseksi.
  2. Lisää joukkoon vesi ja painele taikina tasaiseksi.
  3. Painele taikina piirakkavuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja reunoille.
  4. Levitä pohjalle lemon curd ja sen päälle rahka.
  5. Kuori ja halkaise päärynät. Poista siemenkodat. Leikkaan puolikkaisiin viillot niin että jäävät yläosastaan kiinni toisiinsa. Asettele puolikkaat rahkan päälle viuhkamaiseen muotoon.
  6. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 min. Anna jäähtyä hyvin.
  7. Sihtaa valmiin piiraan pintaan tomusokeri-kaneliseosta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
225 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.